jespernilsson.blogg.se

Därför lämnade jag SD

Publicerad 2015-07-28 10:27:47 i Allmänt, Politik,

 

Som rubriken antyder, handlar den här texten om varför jag lämnat SD. Jag som var, distriktsordförande i SDU Västmanland, nominerad till den sammas förbundsstyrelse, invald i såväl kommunfullmäktige som i landstingsfullmäktige, dessutom vice ordförande i kommunföreningen och invald i partiets distriktsstyrelse, har alltså valt att lämna alla dessa positioner för att helt och hållet överge den Sverigedemokratiska rörelsen. Men först och främst börjar jag med att berätta om mig själv och hur jag hamnade i Sverigedemokraterna. Jag tycker egentligen inte om att prata om mig själv, men ibland är det nödvändigt för att göra saker och ting begripliga. Här är min historia:

 

Under hela min uppväxt har jag präglats av dåligt självförtroende och haft påtagliga problem att bygga upp långvariga relationer, såväl vänskapliga som något annat. Till följd av detta stängde jag in mig hemma, där jag spelade tv-spel och lyssnade på nationalromantisk vikingarock med Ultima Thule i spetsen. Deras texter gav mig en känsla av identitet. Jag har alltid haft ett stort historiskt intresse och sångerna gav mig en möjlighet att finna att fler kände som jag. Ultima Thule kunde dessutom beröra mig djupt och denna känsla byggde upp min tro på att ”nationens intresse” var det som skulle prioriteras och som borde genomsyra alla politiska beslut.

Den partipolitiska processen tog sin början inför EU-valet 2009 då jag märkte att Jimmie Åkessons ord om nationell samhörighet och gemenskap i mångt och mycket var det som jag ansåg vara önskvärt för landet. Detta i kombination med Per-Albin Hanssons folkhem var exakt det som jag sett framför mig. Jag var dock tveksam till Sverigedemokraterna; jag hade ju hört talas om partiets bakgrund och har aldrig någonsin kunnat identifiera mig som främlingsfientlig. Våren 2010 träffade jag dock för första gången en företrädare för Sverigedemokratisk ungdom. Denna person hade själv utländskt klingande namn och bakgrund, dessutom förstod han min oro runt partiets bakgrund, men hänvisade till sitt eget påbrå som en försäkran om partiets renhet. Just då kunde jag, naivt nog, inte annat än tro honom. Således gick jag med i SDU, men det skulle dock dröja innan jag blev aktiv.

Efter järnrörsskandalen var jag för första gången allvarligt beredd på att lämna förbundet, men Jimmie Åkessons lugna och trovärdiga stämma gav mig en känsla av att de inblandade kanske inte var representativa för partiet trots allt. Erik Almqvist fick ju lämna…

Våren 2013 gick jag för första gången på ett möte med SD. Jag var inbjuden på årsmötet hos kommunföreningen och Björn Söder var där som mötesordförande. Jag fick hälsa på honom och slogs av hur trevlig han verkade. Den man som då var vice ordförande i kommunföreningen kom fram till mig efteråt och gav mig ett oerhört professionellt och seriöst intryck. Jag bestämde mig då att det var dags att engagera mig.

Egentligen borde jag anat oråd när jag första gången skulle besöka en skola med SDU. Då satt nämligen en företrädare och lyssnade på vitmaktmusik, vilket jag givetvis ifrågasatte. Han ryckte avfärdande på axlarna och höll med om att denna typ av musik inte var något som SD stod bakom. Likväl var det ett band där medlemmarna var öppna antidemokrater och bland annat sjunger om att ”hänga politiker i lyktstolpar”. Jag uppfattade det som att partiet inte skulle stå bakom detta, fast jag frågade mig ändå hur lämpligt det var att en företrädare lyssnade på musiken. Det problemet var jag nog tämligen ensam om att se. Resonemanget byggde på en princip om att ”så länge ingen vet om det, så spelar det ingen roll.”

Det gick dock bra för mig på skolbesöken. Jag fick mycket beröm för min argumentationsteknik och mitt engagemang, något som var helt fantastiskt för mig med tanke på mitt dåliga självförtroende. Jag blev helt salig.

När det kom till diverse medlemsträffar började jag dock bli fundersam. Under en presentation av Linus Bylund var det en medlem som ifrågasatte begreppet ”nyanländ”. Denne ansåg att det handlade om ”utlänningar”. Bylund försökte då resonera kring att det faktiskt kan vara bra att använda en mer positiv retorik runt nyanlända. Då sade en annan medlem: ”Inte är det bra för Sverige i alla fall!” Jag blev orolig, men valde att fokusera på den trevliga vice ordföranden och de andra som föreföll sig vara seriösa. Efter själva presentationen var det dags för fika. En medlem från en närliggande kommun hade en konversation med mig, och den var måttligt rolig då han på ett ytterst vulgärt sätt frågade om jag kände någon tjej som ville komma hem till honom och ”bli lite dominerad”. Det är nog inte unikt för Sverigedemokraterna att ha en sådan här medlem, men jag tror att de kommer vara överrepresenterade i en miljö där konservativa krafter är ledande.

Vid ett annat tillfälle satt jag och åt lunch med en kollega efter ett skolbesök. Han berättade då om hur han hade fått ”komma till” en kväll på krogen. Han hade sett en tjej som han på omvägar fått höra attraherades av brandmän, varpå han gick fram och ljög henne rätt upp i ansiktet med att säga att han utbildade sig till brandman. Senare förstod hon att han inte var brandman, hon frågade då varför han sade att han var det. Han flinade och svarade: ”Annars hade jag inte fått ligga.” Jag vet inte när det här var, men att han sitter och skryter om det som om han stulit en fin trofé vittnar definitivt om vad han har för kvinnosyn.

Jag valde att sedermera kandidera till kommun och landsting. Jag kunde då inte drömma om att bli invald i landstinget utan ville enbart fylla en plats. Kommunen hade jag lite större hopp om, men det var inget jag trodde på.

Under sommaren 2014 kom sedan ett uttalande från en riksdagsledamot vilket byggde på att kvinnor som far illa i äktenskap får ”skylla sig själva” och har ett ”eget ansvar”. Denna ledamot hade möjligheten att göra en pudel men avstod, sedermera beklagade denna riksdagsledamot sig över att media är taskiga. Återigen ett uttalande som får mig att må illa. Visst, SD-kvinnor tog avstånd, men inget rop höjdes för uteslutning eller ens krav på ursäkt. Anledningen att jag tar upp detta (jag försöker hålla mig lokalt) är att hon satt i samma distriktsstyrelse som jag. Dessutom är det anmärkningsvärt att vägra be om ursäkt och att istället inför distriktet beklaga sig över att media var taskiga.

Samma kvinna hade på en middag efter ett styrelsemöte suttit och pratat med mig om att det måste finnas ”en överstatlig konspiration” i hela västvärlden som ”tvingar oss att vara toleranta och öppna för exempelvis homosexuellas rättigheter och mångkultur”. Jag sade bara att jag inte höll med, men mina tankar gick till nynazisternas snurriga vansinnes idé om judisk ockupation och visst är det skrämmande att denna kvinna sitter i riksdagen och dessutom har varit andre vice partiordförande.

Våren 2014 blev jag distriktsordförande i SDU. Nu skulle jag få komma att erfara vilka problem som finns inom förbundet rörandes kvinnor. Det var påfallande ofta det förekom sexistiska uttryck och en kvinnoförnedrande jargong. Vartenda möte förekom minst ett fall då någon objektifierade kvinnors kroppar och jag kan tro att de tyckte att jag var en riktig fjolla som inte ville vara med i jargongen. Jag kände att det vore en komplimang att vara en fjolla i det sammanhanget. Uttryck som ”jävlar vilken kropp hon har” och ”hennes arsle, helt sjukt!” tycker jag är fruktansvärt pinsamma, och fick mig att må väldigt dåligt. Under valrörelsen till riksdagen 2014 var vi tre killar och en tjej från SDU som skulle ha ett möte då min telefon ringde och jag var tvungen att gå iväg ett tag. De två männen som stod kvar skrattade på sitt ”manliga” sätt och uppmuntrade kvinnan att ”gå fram och nypa mig i arslet” och dylika saker för att få mig att sluta prata. Detta är ett beteende som jag finner fruktansvärt vulgärt och förkastligt. Vem kan med gott samvete rekommendera en ung kvinna att engagera sig i en rörelse med den här typen av språkbruk? Kan bara tänka mig hur det kändes för kvinnan i fråga, men hon var väl tuffare än jag…

Vidare under valrörelsen kom även uttalanden från företrädare som kallade människor för parasiter, n-ord och allt möjligt. SD säger sig ha en nolltolerans mot ideologiskt avvikande åsikter. Visst kan man ha en formell nolltolerans, men i SDs fall sträcker den sig inte längre än att man undviker att uttrycka vissa åsikter på sociala medier. Men även om värderingarna inte alltid uttrycks så i media så finns de likväl där. Det finns nog SD:are som tycker som jag; att det här inte hör hemma i partiet. Men minst lika många, om inte fler, tycker att det är fullt acceptabelt. De flesta bryr sig inte om att medlemmar och företrädare har så här unkna åsikter och värderingar, så länge de inte uttrycker dem offentligt. De förstår nog att om medlemmar inte tilläts uttrycka dessa så skulle SD få utesluta så många medlemmar att de inte längre skulle ha kvar ett parti.

Ett tydligt exempel på de förkastliga åsikter som finnes inom partiet är den gången då vi samåkte till landstingsfullmäktige. Vi kom som är tämligen vanligt in på en diskussion kring HBTQ-frågor. Jag förespråkade i vanlig ordning homosexuellas rätt till adoption, varav genast kommentarer som ”Hur tänker du!?” och ”Är du feminist?” dök upp. Jag suckade och tog ett ganska banalt exempel: ”Om ett svältande barn i Uganda kan få det bättre hos ett homosexuellt par i Sverige så är väl det enbart positivt?” Men, nej, då var jag tydligen för ”massinvandring”.

Vid ett annat samåkande nämnde en tämligen arg kvinna hur hemskt det var med alla tiggare utanför ICA, och det var knappast av medlidande för de människorna. Hon nämnde nämligen hur hon, utan att kunna tro sina ögon, sett en granne (som hon känt hela livet) skänka pengar till en tiggare. Är det höjden av svek att försöka hjälpa en socialt utsatt genom att skänka?

Erfarenheter inom ungdomsförbundet gör dessutom gällande att sexism är helt ok, förutsatt att det sköts internt och att alla inblandade är ”med på det”. Vid ett sådant tillfälle försökte jag påtala att det likväl legitimerar en negativ kvinnosyn och att det dessutom kan vara svårt att säga nej för den som blir utsatt, men då var jag tydligen för PK-influerad. Mannen jag talade med sade även att det är biologiskt onaturligt för män och kvinnor att vara vänner.

 

När jag och en kollega tog ett par glas, kom vi i vanlig ordning in på politik. Jag vill minnas att jag lyfte fram problemet med att partiet ses som nazistiskt av många. Min kollega tonade ner detta med att ”de som säger det förstår inte bättre” och sen kom det riktigt vansinniga: ”Hitler var ju faktiskt en förebild.” Nu ska sägas att både jag och hans sambo gav honom en rejäl tillrättavisning och att det slutade med att han bad om ursäkt. Trots allt var detta något som sades under kraftigt intag av rusningsdrycker, något som ställt till elände för många, men jag tycker inte att det spelar någon som helst roll. Att kalla en människa- som har miljontals liv på sitt samvete, som förvandlade en demokrati till värsta sortens diktatur- för förebild är rent vansinne. Dina värderingar försvinner inte för att du druckit alkohol. Vid ett annat tillfälle var han med då vi hade bokbord tillsammans med andra ungdomsförbund i Västerås. Det kommer då fram en kvinna (som härstammade från ett land som ockuperats av nazisterna under andra världskriget), vars förälder hade suttit i ett av nazisternas koncentrationsläger. När hon berättade om detta skrattade han! Möjligtvis var detta av osäkerhet kring hur han skulle hantera situationen, men likväl kan jag inte tänka mig ett mer respektlöst sätt att hantera det på. Huruvida den här personen har nazistsympatier eller inte låter jag vara osagt, men uppenbarligen tycker han sig inte finna några större problem med att uttrycka sig så. Förståelsen för antidemokratiska åsikter är påtaglig inom SD.

Vid ett annat bokbord på en skola under valrörelsen fick vi en kanna kaffe vilket var välkommet, varav den manlige kollegan säger till den kvinnliga: ”Som socialkonservativ tycker jag att det är din uppgift som kvinna att hälla upp kaffe åt mig.” Detta var nog ett försök till ett skämt; ett oerhört tråkigt och olämpligt sådant. Det var visserligen tämligen tomt på folk i lokalen vid den här tiden, men vad tänker en förbigående person som hör ett sådant ”skämt” yttras? Den här personen blev sedermera faktiskt formellt varnad av dåvarande distriktet Dalarna/Västmanland, fast vid det här laget förstår nog du som läser att detta förmodligen inte var för att uttrycket vittnar om en kvinnofientlig attityd hos vederbörande, utan av det skälet att det vore skadligt om någon hade hört dessa åsikter uttryckas…

Låt oss återgå till homofobin: Det är inte alls ovanligt att homosexualitet jämförs med att ha tidelag med djur. En helt galen jämförelse enligt mig, men svårt att påtala för den ”öppne och tolerante” Sverigedemokraten! Jag kommer aldrig glömma hur ungdomsförbundet på sin årliga kongress röstade nej till att förespråka homosexuellas rätt till borgerlig vigsel. Ett av argumenten, av många sett som det starkaste, var: ”det är ideologiskt avvikande.” Personligen skulle jag aldrig oavsett ideologi kunna se en homosexuell människa i ögonen och säga: ”Du får inte bilda familj för det går emot min ideologi.” Det är givetvis ett totalt orimligt resonemang. Dessutom är det redan tillåtet enligt svensk lag. Konservatismens försiktighet i all ära, men det finns inget försiktigt med att göra en U-sväng raka vägen tillbaka till helvetet. Inom den här rörelsen så är det dock fullt legitimt att anse att HBTQ-personer är en samling onaturliga avarter.

Dessutom har vi ju alla ständiga referenser till så kallade ”alternativa medier”. Avpixlat, Fria Tider, Exponerat och Flashback m.fl. Dessa sidor innehåller ofta direkt lögnaktiga artiklar som helt saknar vetenskaplig förankring. Trots detta törs jag ändå påstå att de är de i särklass mest lästa sidorna bland gemene Sverigedemokrat som tar orden som står där som en absolut sanning, och det är det som är så tragiskt. Naiviteten är påtaglig och naiv har jag också varit, detta ska villigt erkännas. Men jag har alltid förkastat dessa medier, eftersom texterna som publiceras där ofta är rasistiska, sexistiska och homofobiska.

Dessa åsikter syns inte alltid utåt, men de genomsyrar hela partiet och jag upplever att det är ytterst få som är beredda att aktivt motarbeta dessa. Jag hoppas att de Sverigedemokrater som ser det här problemet tackar mig för att jag berättar hur det ligger till så att de kan få bukt med problemen en gång för alla! Men så länge de är en del av den så kallade nationella rörelsen så kommer de dra till sig sådana här krafter och jag kan definitivt påstå att många inom SD gärna ser att SvP:are går över till dem nu när de lagt ner, något som går rakt emot mina tankar och värderingar.

 

Till ni som inte sympatiserar med SD: Jag vill bekräfta den bild av SD som ni har. Bakom den polerade ytan ligger ett ruttet lik. Min vision har alltid varit att kapa de sjuka grenarna inom partiet och få trädet att växa sig stort och blommigt, med en önskan att bygga ett folkhem baserat på likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet, precis som det Per-Albin Hansson la grunden för. Men jag har tvingats inse att trädet är så pass infekterat att det är bättre att rädda de friska grenarna: de som förstår faran med rasism, sexism och homofobi. De som sitter i SD för samma anledningar som jag gjorde måste förstå att det är fel väg att gå. Det finns andra partier att engagera sig i, och fastän Jimmie Åkessons ord ”låter bra”, så hoppas jag att ni tänker ett steg längre och kommer till samma insikt som jag.

Fem år i förbundet, men blott två år som aktiv i partiet, hur kommer det sig att jag kunde avancera så fort? Jo, för att partiet inte har bättre folk. Det säger ingenting om mig, men väldigt mycket om SD. Jag trodde på SD, men efter månader av eftertanke och ångest, tvingades jag inse att det jag trott på och kämpat för bara är en illusion som jag målat upp i mitt huvud, men som inte finns på riktigt. Den insikten är nog det jobbigaste jag kommit fram till, men ibland kan man inte bara bita ihop och köra vidare. Då är det bättre att erkänna att man har haft fel och be om ursäkt, vilket jag gör här och nu. Jag vill även rikta ett stort tack till er som varit storsinta nog att vara vänliga mot mig trots mitt partival. Med de orden lämnar jag SD för alltid, och de tycker nog att jag är en illojal förrädare. Om jag nu ”förråder” Sverigedemokraterna så gör jag majoritetssamhället en stor tjänst.

Avslutningsvis: Varför skriver jag det här? SD stiger alltmer i opinionsundersökningarna, och jag tycker inte att de förtjänar detta. Jag vill belysa för den genomsnittlige medborgaren vad det är för något de faktiskt väljer att lägga sin röst på och vilka företrädare de ger sitt förtroende. Jag har fått en insyn i partiet som de flesta utomstående inte har tillgång till, och då jag själv insett att jag valde fel politisk inriktning vore det faktiskt synd att inte berätta vad jag fått se och höra. Jag borde såklart ha lämnat rörelsen tidigare, men jag hoppas att läsaren förstår att det inte är ett litet steg att ta; att lämna alla uppdrag fastän jag gillar politik i allmänhet, att inse att folk kommer vända mig ryggen och att förstå att jag aldrig någonsin kommer kunna återvända. Jag inser även att jag har satt hela min politiska trovärdighet på spel. Denna text kan även ses som ett formellt avslut på min resa. Jag skulle nog aldrig kunnat gå vidare om jag inte fått berätta om mina upplevelser.

Därmed inser jag att min roll i partiet är färdigspelad. Jag motarbetar alla former av rasism, sexism och homofobi och därför vill jag inte företräda Sverigedemokraterna. Det tog längre tid för mig än för de flesta att inse vilket unket parti detta är, men sent skall syndaren vakna. Jag vänder mig till er som sympatiserar med- och är intresserade av SD. Jag uppmuntrar er att tänka om. Även om SD lyfter en fråga som andra partier är försiktiga med så sitter de inte inne med lösningen. I slutändan så är invandringsfrågan den enda fråga SD bryr sig om och med tanke på vad är för parti så är det stor risk att de är kontraproduktiva i frågan.

Ska jag på något sätt sammanfatta mitt partival så skulle jag uttrycka det som rätt iakttagelse, men fel slutsats. Jag såg stora problem med välfärden, jag såg stora problem med den förda invandringspolitiken, jag såg stora problem med kriminaliteten. Jag vände mig till SD, som ser problemen, men som (vilket jag fått upptäcka) definitivt inte har lösningen. Återigen, det enda deras politik bottnar i är att minska asyl-och anhöriginvandringen, resten av deras politik fylls ut av bottenlös populism, något som är direkt farligt för ett samhälle, vars politik borde styras av åsikter baserade på fakta.

 

Jesper Nilsson

Kommentarer

Postat av: E

Publicerad 2015-07-28 14:37:28

Så himmla bra och viktigt skrivet!!!

Postat av: E

Publicerad 2015-07-28 14:37:29

Så himmla bra och viktigt skrivet!!!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 15:10:46

Bra skrivet! Du är klok!

Postat av: Fredrik

Publicerad 2015-07-28 15:19:43

Det här är ju inte det enda vittnesmålet som berättar att det är så här bakom kulisserna. Starkt att hopp av och tack för att du berättar.

Postat av: jimmy

Publicerad 2015-07-28 15:34:17

det finns nog inte ord för vad jag tycker, men det finns en sång

https://www.youtube.com/watch?v=e_IjKl6F9zI

Postat av: Mickis

Publicerad 2015-07-28 15:44:29

Modigt!!! heja dig som vågar och vill beskriva dina erfarenheter.

Postat av: Tobbes Medieblogg

Publicerad 2015-07-28 15:46:46

Hela inlägget känns ju som identitetsvänster och hyllas nu av kommunister och miljöpartister. Vad gjorde du ens i SD?

Postat av: Emil W

Publicerad 2015-07-28 15:55:12

Det jag gillar mest är att ingenting du säger är nyheter på något sätt. De allra flesta i landet har förstått precis allting du säger för minst tio år sedan. Du kommer inte med något oväntat avslöjande eller någon nyskapande insikt.

Det har bara tagit dig litet längre än genomsnittet att se igenom Sverigedemokraternas lögner. Och det är inget fel med det. Den gamla visan fungerar ju i viss utsträckning, varför skulle annars fascister i alla tider ha spelat den.

Men, som ditt exempel visar fungerar den aldrig särskilt ofta eller särskilt länge. Det är bara en tidsfråga tills riksdagens senaste antidemokratiska infektion passerar, och du får mig att hoppas att det inte kommer att behöva ta så länge.

Postat av: Ingenjören

Publicerad 2015-07-28 16:00:46

@Tobbes Medieblogg:

Efter att ha läst inlägget skulle jag säga att Jesper var med eftersom han trodde att SD var det SD sa att de var. Man kan undra varför någon som tycker det är naivt att tro att SD är det de påstår sig vara stödjer SD...

Postat av: Tobbes Medieblogg

Publicerad 2015-07-28 16:01:09

Emil W: Fakta är att SD val efter val fördubblar sitt väljarstöd. Har alltså växt i princip oavbrutet sedan 1988. Tror du att partiet kommer att åka ur riksdagen 2018, eller vad kallar du "inte så länge"?

Postat av: Tobbes Medieblogg

Publicerad 2015-07-28 16:04:08

Ingenjören: Tja, enligt egen utsago har en FI-aktivist hjälp honom sätta ihop texten, vilket märks, minst sagt.

Postat av: Cecilia

Publicerad 2015-07-28 16:04:56

Bra skrivet! Bra gjort!

Postat av: Ewa

Publicerad 2015-07-28 16:06:12

Tråkigt att du inte trivdes. Därför är det bra att du går vidare för att förhoppningsvis hitta din plats där du hör hemma. Det du beskriver måste anses som det vanliga livet ute i samhället och det är inte det väljarna röstar på utan rösterna läggs på förändringar i samhället. Även om man står politisk åt ena hållet men man kan välja att rösta på åt andra hållet för att få en förändring. Vilket är mer vanligt nu och därmed kommer inte dina upplevelser spela någon roll utan det det viktigaste för var dag som går kommer att vara väljarna efterlyser något nytt i dagens politik vara. Jag önskar dig lycka till med dina nya val.

Postat av: Evert

Publicerad 2015-07-28 16:26:28

Den sexistiska jargongen i ett politiskt ungdomsförbund känner jag också igen, efter min tid i MUF. Är säkert likadant också i t.ex. SSU.

Postat av: Emiliano

Publicerad 2015-07-28 16:26:50

All eloge till dig Jesper! Jag tycker att ni som haft politiska uppdrag i SD och haft den här typen av erfarenheter borde gå ihop och föreläsa om detta. Turnera hela Sverige!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 16:46:48

Tack och grattis! Lycka till i framtiden, du har ett viktigt budskap att sprida!

Postat av: Jessica

Publicerad 2015-07-28 17:33:24

Vad anser du är lösningen?

Postat av: Jimmy Jonsson

Publicerad 2015-07-28 17:43:28

Tack för bra text! Och tack för att du står upp för att du valde fel och nu gjort rätt.

Postat av: Muslim

Publicerad 2015-07-28 17:49:34

Ännu en från SDU som inte fick drömjobbet. Lycka till med verkligheten.

Postat av: Elvira

Publicerad 2015-07-28 17:49:46

Braaaa!! Blir glad av att du vågar stå upp för dig själv såhär!

Postat av: alma

Publicerad 2015-07-28 18:01:53

Otroligt starkt av dig att våga stå upp mot partiet och sprida din historia. Förhoppningsvis kan dina före detta partivänner göra ett liknande uppvaknande tillsammans med den 13% av väljarkåren som förra hösten la sin röst på detta parti.

Postat av: Allan

Publicerad 2015-07-28 18:05:44

Att yngre grabbar pratar sexistiskt om tjejer är väl inte en SD-grej? Det finns överallt i samhället och i alla partier. Jag kan köpa att det finns vissa grupperingar som har högre disciplin och kan hålla tyst. Jag lovar er, varje gång en tjej med fin rumpa eller stora bröst reser sig upp, går förbi, då tänker de flesta av grabbarna "oj oj oj....vilken rumpa..."
Det är naturligt.
Titta och drömma är ok....

Postat av: Luis

Publicerad 2015-07-28 18:10:14

Tack för din berättelse. Starkt och modigt av dig. Jag är övertygad om att du kommer att hitta en ny gemenskap som passar bättre med dina insikter och inre kompass. Lycka till!

Postat av: Dilba

Publicerad 2015-07-28 18:14:23

Vilket enormt mod du visar som går ut så här.
Det är stort att ifrågasätta och våga stå upp för sina tankar. Beundransvärt.

Dilba

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 18:15:10

Det är bra att falska, svaga och osäkra medlemmar lämnar partiet. Vi vill trots allt inte sluta som ett 7klövers parti. Tack Jesper.

Postat av: Joppe

Publicerad 2015-07-28 18:23:48

Bra gjort! Modigt också. Vet om att du har mer stöd än motståndare.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 18:25:38

Superfint, Jesper! Fint att du bevisar det vi SD-kritiker sett från början av deras hemska framgång. Heja dig! Majoriteten av Sverige backar dig till 100%! :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 18:32:37

modig och bra text! starkt gjort!

Postat av: Alex

Publicerad 2015-07-28 18:32:49

Du lurar ingen Jesper, skamligt av dig att låta vänsterextremister och rabiata feminister göra dig till deras nyttiga idiot. Du är totalt utskrattad, från alla flanker, tro inget annat.

Postat av: Micke

Publicerad 2015-07-28 18:38:58

Måste säga att texten känns tillrättalagd, och inte särskilt trovärdig. Kanske har jag fel, men så mycket fejk som det finns på nätet idag kan man knappt lita på något i god tro längre. Så som den här texten är komponerad, ger den intryck av att vara som ett pärlband av fabricerade anekdoter med syftet att göra "det stora avslöjandet".

Postat av: Johannes Stolt

Publicerad 2015-07-28 18:38:59

BRA ATT DU STICKER! VI BEHÖVER INGA DJÄVLA TRÄKRAMANDE NEGERÄLSKARE I VÅRT PARTI!!!

Postat av: Lena Hansson

Publicerad 2015-07-28 18:41:09

Modigt och klokt. Bra beslut att lämna det i grunden sjuka partiet SD och tack för att du vågar berätta.

Postat av: Henrik Olsson

Publicerad 2015-07-28 18:45:53

Du är defintivt inte "bränd" som politiker. Stort lycka till i fortsättningen.

Postat av: Micke

Publicerad 2015-07-28 18:45:57

Ja, som kom praktexemplet på planterade kommentarer av någon som falskeligen utger sig för att vara SD:are, Johannes Stolt!

Postat av: Andante

Publicerad 2015-07-28 18:57:50

Har du funderat på att föreläsa?
Jag tror att du är rätt person för det.

Postat av: Leif

Publicerad 2015-07-28 18:59:06

Bra Jesper! Tyvärr är det nog för döva öron du talar. SD idag är en kopia av hur det gick till för Nazisterna på 30-talet. Måtte det svenska folket vakna innan SD sitter och har riktigt inflytande. Det finns tre år kvar för att få skeppet att börja vända.

Postat av: Voldo

Publicerad 2015-07-28 18:59:39

Bra text. Fler behöver för upp ögonen för vilket parti SD faktiskt är.

Postat av: Liv

Publicerad 2015-07-28 19:04:17

om bara hälften av detta är sant är det riktigt alarmerande att detta är Sveriges enda oppositionsparti. Men de 7 som regerar är inte bättre heller med sin åsiktskorridor som de tvingar på massmedia, skolor och de flesta offentliga organisationer.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 19:08:27

Ja man undrar ju verkligen varför sådana här typ ska företräda dem. SD är en sekt med helt världsfrånvända medlemmar och politiker. Åkesson är deras sektledare.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 19:19:08

Respekt till ditt mod. Hopfullt om fler agerar som du Jesper.

Postat av: Tobbes Medieblogg

Publicerad 2015-07-28 19:19:58

Till alla lyriska vänstermänniskor som här hyllar alstret: Betänk att Jesper nu spottar forna vänner i ansiktet och kan göra det också mot nya vänner!

Postat av: Madde

Publicerad 2015-07-28 19:23:18

Stark och självutlämnande text. Att söka svar och känna gemenskap är mänskligt. Likaså att lära av sina misstag. Krävs stort mod att skriva detta med tanke på de "resurser" som SD använder sig av för att tysta motståndare. Som vissa komentarer här visar så gjorde du helt klart rätt val. Stå på dig och lycka till i framtiden. Tror att du skulle bli en väldigt bra föreläsare för ungdomar.

Postat av: Ola

Publicerad 2015-07-28 19:24:11

Modigt - lycka till.

Postat av: Lovisa

Publicerad 2015-07-28 19:24:41

Jag blev så rörd av den här texten. Den var så stark och äkta. En berättelse inifrån. Den gick rakt in i hjärtat och är något som alla bör läsa!

Postat av: Fritz

Publicerad 2015-07-28 19:29:38

OK, det var trista erfarenheter du fått, men faktum kvarstår - vem ska lösa problemet med den höga invandringen just till Sverige? Vårt lilla land kan inte bara låta alla som vill komma hit få göra det. Ca hälften av invandrarna blir aldrig självförsörjande, det är en ekonomisk katastrof för oss. 500.000 bostäder saknas i landet. Bilbränder och skjutningar i förorterna fanns inte i det gamla Sverige.
Nej, vi kan inte fortsätta så här.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 19:36:35

Modigt skrivet. Bry dig inte om de negativa kommentarerna. Det är allmänt känt, en nazist värsta fiende är inte "främmande element", utan vänner som ändrar åsikt, får upp ögonen och "sviker" rörelsen.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 19:40:26

All heder till dig! Mycket modig och ärlig text. Låt inte negativa kommentarer ta ner dig, de bekräftar bara det du menar med din text.

Postat av: Kamrat fyra procent

Publicerad 2015-07-28 19:41:14

Milde himmel, vilket gråtmilt dravel detta var. Ska någon tycka synd om dej eller vad? Hur du överhuvudtaget tog en plats någonstans inom SD, det är det enda svaga jag kan se med partiet efter din tårdrypande smörja. Adjö.

Postat av: Patric

Publicerad 2015-07-28 19:49:48

Bra att detta kommer ut. Bry dig inte om foliehattarna som kommenterar. Deras sektbeteende var väntat :)

Postat av: Johan Burström

Publicerad 2015-07-28 19:49:56

Väldigt intressant läsning! Hoppas du fortsätter engagera dig politiskt och att du finner ett parti som du trivs med.

Självinsikt och att våga vara kritisk även till sitt egna parti är en egenskap som allt för många saknar i dagens samhälle..

Postat av: Jesper Nilsson

Publicerad 2015-07-28 19:56:59

Hej Jesper
Av någon lustig händelse så har vi samma namn. :-)
Jag vill dock ge en kommentarer och säga att SYND att ditt mod och vilja inte räckte till för att skapa positiv förändring inifrån. Det är ju såna som dig som jag tror partiet behöver. Hoppas att du lyckas framöver med det du vill pyssla med.
Mvh Jesper Nilsson, Malmö

Postat av: Jocke

Publicerad 2015-07-28 20:01:52

Hej Jesper! Jag skulle vilja prata med dig, mejla mig!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 20:05:58

Hejja dig!

Postat av: Sanna

Publicerad 2015-07-28 20:18:10

Fan vad fint Jesper. Tack för att du delade med dig! <3

Postat av: Christoffer Lundström

Publicerad 2015-07-28 20:21:59

Väldigt fin text Jesper! Det värmer att läsa om hur du kommit till insikt.
Lycka till med allt i framtiden och det kommer att gå bra! Att kunna byta åsikt när man insett att man har haft fel är en av de bästa egenskaper man kan ha!

Postat av: Tobbes Medieblogg

Publicerad 2015-07-28 20:28:11

Festligt att ingen tänkt på att Jesper kanske var infiltratör från början. Varför ber han just en FI-aktivist att styra upp texten?

Postat av: Patrik Ohlsson, SD-aktiv i Ängelholms kommun

Publicerad 2015-07-28 20:28:14

Har du dåligt självförtroende Jesper, så tror jag det är fel väg att skriva skräp om andra. Det finns bättre sätt att avsluta olika kapitel i livet, och behålla flaggan i topp, t.ex. genom att stå upp för något, hålla kursen rak, och vara stolt över det man uträttar.

Du tycker dig ha sett hela kittet av vänsterfördomar mot SD, inifrån. Jag tror inte du missat en detalj. Allt är med. Jag tar mig friheten att tro vad jag vill om det, faktiskt. Jag har varit SD-aktiv i 9 år och känner igen det du skriver från mediebruset, men väldigt lite från SD's interna verklighet.

Händer det att partikamrater gör fel? Att de säger olämpliga saker internt eller utåt? Självklart. Det har hänt, händer, och kommer fortsätta hända, i SD liksom i alla andra partier.

Vad som är lämpligt och vad som är mänskligt, är ofta 2 skilda ting. Det som går över gränsen för det acceptabla lämnas kanske ohanterat i andra partier, men inte i SD. Annars hade jag inte varit kvar för egen del.

Heder ändå åt dig Jesper för att du håller kommentarsfältet öppet, och därmed öppnar för motargument och andras versioner.

Lycka till framöver och hoppas du skall hitta rätt och göra något positivt av livet.

Postat av: Marie

Publicerad 2015-07-28 20:43:24

Jag är imponerad över att du har modet att skriva om dina upplevelser, att du inte enbart lämnade SD i tysthet. Mina vänner, en blandning av människor som röstar på antingen vänster eller höger, stöttar personer med åsikter som dig. Jag önskar dig lycka till.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 20:45:07

@johannes stolt. Du bekräftade just hela innebörden av det Jesper skrivit!

Postat av: Borit Karlsson

Publicerad 2015-07-28 20:46:46

STARKT gjort av dig, Jesper, att gå ut öppet och berätta!! TACK

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 20:48:16

Klokt tänkt och bra skrivet!

Postat av: Så trött på det infantila sociala mediekriget

Publicerad 2015-07-28 20:58:38

Ja så kom det då en "utlämnande" berättelse från det innersta hemliga rummet i SD där djävulsdyrkan och ritual mord pågår medan man skrattar elakt åt att Svenskarna luras.. följt av planterade rasistiska kommentarer, också naturligtvis från "SD".

Två saker:
1: det är bara ni redan frälsta vänstermänniskor som går på det här med false flag numera, vanligt folk har fattat för länge sedan och bryr sig inte - titta på opinionssiffrorna för fasen!

2: Jag hoppas verkligen att det du skriver är sant och att du inte bara gick med för att kunna göra det här. Tiden lär visa..

Det är sorgligt att du inte har fått uppleva en normal uppväxt. Att uppskattande och "sexistiskt" kommentera och uppskatta det kvinnliga könet är inget SD fenomen som du verkar tro - det är en helt normal dag på gymnasiet. Förstår att du inte ljuger om att du inte hade några kompisar..

Lycka till med livet och hoppas att du någon gång lär dig att man hugger inte sina kamrater i ryggen, även om man hoppas få "respekt" från sina nya kamrater. Du får bara falska kamrater på det viset, riktiga kamrater gör inte så men det hade du visst inte fått lära dig heller, det är bara att läsa kommentarsfältet så fattar du själv vad du uppskattas för. De uppskattar inte DIG, de uppskattar ditt svek och att du är en nyttig idiot för dem.

Åh jag höll på att glömma, måste ju avsluta med "ned med invandrarna!!" höhö
eller.. så kan jag ju faktiskt inte skriva, jag gillar ju de invandrare jag känner, det är invandringspolitiken jag inte gillar. Hmm.. hur ska jag nu kunna klargöra att jag är ett hemskt SD troll..?

Postat av: Jesperger

Publicerad 2015-07-28 21:07:06

När två män objektifierar en kvinna är det demokratiskt.

Fortsätt du att näthata SDU på din sprillans blogg, men alla utöver plebianerna fattar att du bara grinar för att du vill ha (F!)tta.

Postat av: Varg i Veum

Publicerad 2015-07-28 21:07:12

Du ska inte tro att du kan tvätta ditt nazistiska förflutna med ett blogginlägg. En gång nazist, alltid nazist ;)

Postat av: Leve Stalin

Publicerad 2015-07-28 21:07:52

Heja Jesper!
Så jävla bra skrivet. Nu skickar vi alla SD människor till gulagerna och skjuter deras familjer. Ner med patrasket och leve kommunismen!

Vi behöver sådana som dig inom sjuklövern - sådana som vågar ta de tuffa besluten att hugga sina gamla vänner i ryggen som de rätt trogna i Tyskland och Sovjet gjorde! Du visar vägen till the good old days!

(All kärlek och lägg ned tramset nu!)

Postat av: Caroline Hotti

Publicerad 2015-07-28 21:09:01

Hej Jesper!

Jag hittar inte några kontaktuppgifter till dig och undrar om du har möjlighet att höra av dig till mig på följande mejladress: caroline.hotti@nyheter24.se

Vänligen,

Caroline Hotti
Debattredaktör Nyheter24

Postat av: Josefin

Publicerad 2015-07-28 21:09:38

Otroligt bra skrivet och otroligt starkt. Som fler beskriver det blir man imponerad av att du skriver detta och att inte du lämnar SD i tystnad.

Ta inte åt dig av dem negativa kommentarerna för du är otroligt stark!

Jag önska dig lycka till!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 21:10:53

Tack Jesper!!! Blir så glad av att läsa detta och för din skull. Du ger mig hopp om Sveriges framtid <3 hoppas fler kommer till samma insikt som du!!!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 21:20:49

Wow, fan vad du är modig.

Postat av: Johansson

Publicerad 2015-07-28 21:24:00

Härligt att du brutit dig ur. Jag är inte förvånad att trollen hittar hit och anklagar dig. Det kommer att bli än värre när SD-svansen hittar hit.

Men! Betänk. Vi är så oerhört många här i Sverige som är för öppenhet och mångfald. Den kultur SD säger sig värna finns inte ens på papper.

Välkommen och delta i det antirasistiska budskapet. Där kvinnor inte förminskas, där homosexuelle får frihet.

Nej, SD-"tänkare"...SD är inget parti för vare sig kvinnor eller homosexuella. Möjligen medelålders vita män som jag. Men jag avviker dock från den normen, för jag står upp för människans unika värde.

Postat av: Janne Lundstein

Publicerad 2015-07-28 21:27:24

Heja Jesper. Jag hoppas ditt blogginlägg får fler att tänka till. Det är många som skäller under anonymitetens trygga famn, vilket endast visar vilka stackare de är. Hör gärna av dig, mitt parti, som du i texten visar att du egentligen borde tillhöra, tar gärna emot dig med öppna armar.

Postat av: "Så trött.." och "Leve Stalin"

Publicerad 2015-07-28 21:34:26

Hej (igen!)
Avfärdade dig som ett troll efter att ha sett detta på twitter och skrev två ironiskta inlägg eftersom att jag är så trött på trollandet från både "SD sidan" och "vänstersidan" - är politiskt intresserad och vill läsa fakta och seriösa inlägg från alla parter och inte en massa försök till att lura folk, som tyvärr internet och sociala medier är nedlusat av.

Efter att ha bemödat mig med att läsa HELA ditt inlägg och framförallt sista delen så har jag insett att du nog inte trollar trots att jag först trodde det.

Ber därför om ursäkt för mina ironiska inlägg här och önskar dig all lycka till!

Postat av: anonym

Publicerad 2015-07-28 21:57:17

Hur mycket fick du betalt? för den här verkligheten har jag aldrig upplevt efter 3 år i partiet. väldigt konstigt

Postat av: Markus Mattila

Publicerad 2015-07-28 22:05:51

Detta är riktigt strongt av dig och jag har läst flera iaktagelser som liknar dina.

Det är helt uppenbart att SD dryper av rasism, sned kvinnosyn och homofobi.

Bra att du delar med dig av dina erfarenheter!

Postat av: Jesse

Publicerad 2015-07-28 22:06:17

Bra att du lämnade. Prtiet behöver inga femte-kolonnare

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 22:16:14

Tack att du breddat min syn på hur någon kan vara med i SD och ändå ha vettiga värderingar. Att partiet är fyllt av sexister och homofober förvånar mig inte ett dugg. Hoppas att du hittar något annat parti med vettigare värderingar att engagera dig i. Hälsningar, Johan

Postat av: Ankan

Publicerad 2015-07-28 22:27:24

Modigt! Hoppas fler vågar som göra upp med SD hållning och lämna.

Postat av: Mahattma

Publicerad 2015-07-28 22:29:33

Intressant och tankeväckande!

Hoppas att detta är sant och att människor äntligen förstår.

Postat av: Jonas

Publicerad 2015-07-28 22:33:48

Starkt Jesper!
Bra skrivet och jag önskar dig lycka till framöver.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 22:37:29

Mycket bra skrivet. Detta bekräftar ju vilken bild jag har av det rasistiska, nazistiska och sionistiska partiet. En kopia utav Hitler på 30-talet.

Förvånar mig inte ett dugg att SD har homofoba och rasistiska åsikter och avslutningsvis, en vidrig kvinnosyn.

Postat av: MetalHeadViking

Publicerad 2015-07-28 22:56:25

Är det här ett skämt?

"Jesper Nilsson". Jag undrar hur en som tycker att "rasism, sexism och homofobi" är de absolut viktigaste frågorna inte hamnar i FI?

Och hur i helskotta, hamnade du i SD?

Du verkar mer ha agerat i uppdrag av LO för att infiltrera SD. Det är nog det mest sannolika.

Sen att du kastar skit på Anna Hagwall för att hon svarade på en annan fråga som SR-Dalarna ställde (lyssna noga på inspelningen) finner jag fullkomligt förkastligt!

Man måste vara en mycket speciell människa för att gå på en sådan trick från medierna.

Jag beklagade faktiskt att SD-kvinnor tog avstånd från uttalandet, men det var nog bara för att de inte fick lyssna på inspelningen.

En fullständigt skamlig behandling av Anna Hagwall! Och skamligt även av dig "Jesper" att fortsätta denna offentliga förtal!

Postat av: partipolitiskt obunden

Publicerad 2015-07-28 23:06:00

Måste säga att hela ditt inlägg känns som konstruerad smutskastning av ett parti lämpligt för social medier. 1. De saker du beskriver gällande sexism kan du se i vilken grupp av unga personer som helst. Unga personer tänker mycket på sex och det motsatta könet. 2. Olämpliga kommentarer om både det ena och det andra förekommer i väldigt många sammanhang. Både på arbetsplatser, skola och alla typer av offentliga miljöer. Det är mänskligt att vädra ur sig massa skit och många gör det trots att de inte står för vad de säger. Jag skulle på samma sätt som du gör lyfta fram massa anekdoter av liknande karaktär från vilken arbetsplats som helst för att smutskasta dem. Men det är väldigt illojalt och ohederligt. 3. Troligtvis har SD attraherat många dåliga personer p.g.a. den mediala bild som ges av SD. Det är också en organisation som växt väldigt snabbt samtidigt som medlemskap varit socialt stigmatiserat vilket troligtvis lett till att man rekryterat folk man egentligen inte vill ha. För vänstern och övriga etablissemanget är det sociala stigmat en ohederlig men logisk strategi för att hindra och sakta ner SD:s tillväxt.

Summan av detta är enligt min uppfattning att inget nytt lyfts fram och du skadat ditt namn och din trovärdighet. Politik ska handla om att debattera sakligt och konkret, inte smutskastning. Det vinner man inte på i något sammanhang. Tvärtom har SD vunnit på medias osakliga och orättvisa granskning av partiet.

Postat av: Tommy Agemalm

Publicerad 2015-07-28 23:06:32

Bra skrivet Jesper. Du ska veta att många står bakom dig mångdubbelt fler än dom som inte gör det. Det är ok att göra fel om man efter det försöker göra det rätta.

Postat av: Greger

Publicerad 2015-07-28 23:08:02

TL:DR

Skrev du att det var en kille som ville dominera en tjej? News for you: 95% av alla tjejer är lätt undergivna i sängen och älskar en man som kan ta för sig. Try it, they'll like it!!

Postat av: Atlas morbror

Publicerad 2015-07-28 23:09:12

Hej. Jag skriver det här för att jag är en av dem som ofta är väldigt otrevlig när SD kommer på tal, och ofta kan gå rätt långt i hur otrevlig jag faktiskt blir.

Jag vill inte försvara detta beteende i sig, men jag vill att du ska veta att SD på riktigt skrämmer mig. Med det menar jag inte "åh jag blir så rädd för vad som ska hända med min pension om sossarna får styra" eller "åh vad kommer hända med min välfärd om moderaterna får styra". Med rädd menar jag "vad kommer hända med mitt liv". Rasistiskt motiverad misshandel minskade kraftigt under 2000-talet, för att senaste åren ha fått ett uppsving. Det kan knappast vara ett sammanträffande. Och jag blir rädd för mitt egen säkerhet om detta ska fortsätta.

Denna form av reaktion är säkert både överdriven, irrationell och kontraproduktiv. Men det är kanske också definitionen av rädsla. Det är just rädsla som får en att stänga in sig eller slå ut. Precis som du skriver har SD identifierat ett viktigt problem, precis som Folkpartiet hade en viktig del i att vinna valet 2006 genom att identifiera problemet med skolpolitiken. Gemensamt är nog dock att i båda fallen har ingen lösning identifierats. Ilska och rädsla uttrycks men ingenting annat, och det är ju förmodligen som sagt kontraproduktivt.

Jag har alltid upplevt Sverige som ett land med stark nationell sammanhållning. Trots splittringen mellan SD och de andra riksdagspartierna tror jag att vi i folksjälen fortfarande hör ihop. Tilliten har dock tagit sig en törn, och för att Sverige ska komma på fötter igen måste vi börja lita på varandra. Lita på att vi tror på vår öppenhets styrka, att vi tror på att vara snäll, att vi tror på vår egen och andra människors kreativitet. Vi har säkert väldigt olika åsikter du och jag, men jag respekterar dig för den här texten, och jag borde ha respekterat dig redan innan du skrev den.

Så härmed önskar jag dig allt väl. Hoppas du får ordning på självförtroendet och att se dig skriva eller tala igen när du har lust.

Postat av: IGV

Publicerad 2015-07-28 23:27:54

Starkt av dig att berätta! Du bekräftar mina värsta farhågor, vi ser inte ut att ha lärt oss mycket utav historien och det är sorgligt får så länge vi inte gör det så är vi dömda att upprepa den. Fy fan för SD! Tack för att du berättade!

Postat av: David Cole

Publicerad 2015-07-28 23:29:59

Kommunister är ju välkända för att vara ett lögnaktigt pack. Skönt att fler och fler börjar vakna i det här prostituerade landet och övriga Europa.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 23:32:53

Mycket modigt att du vågar berätta, tyvärr gissar jag att du kommer få skit från vissa håll från det - men å så jag hoppas att ditt genuina och öppna ögon kan få andra att öppna ögonen. Tack!

Postat av: Kim

Publicerad 2015-07-28 23:41:53

Alla kan utvecklas, revidera, inse och förändras. Sjukt starkt jobbat. Mvh en demokratisk socialist och inte en sosse.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-28 23:42:45

Starkt av dig! Hoppas att de som är kvar i sd följer ditt exempel, eller i alla fall att de är storsinta nog att behandla dig ned respekt efter detta. Tack för intressant läsning!

Postat av: Hampus Holmberg

Publicerad 2015-07-28 23:43:46

Starka ord, Av en stark människa som vågar gå ut ur en zon och verkligen berätta om sin upplevelse. Jag har aldrig läst så bra skildring av ett parti

Postat av: Martin

Publicerad 2015-07-28 23:48:45

Jätteviktigt att du beskriver din erfarenhet på ett utförligt sätt. Det är kanske inga större nyheter för många, men din erfarenhet är ändå unik på sitt sett och detta kunde vara ett intressant underlag för en bok tycker jag. Kan ju ses som att du Wallraffat, om än oplanerat och fått mycket inside-info som är läsvärt :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 00:01:45

Pinsamt inlägg. Oavsett politisk tillhörighet/ståndpunkt/whatever.

Postat av: Hycklare!

Publicerad 2015-07-29 00:09:40

Mycket intressant inlägg med tanke på dina egna val inom SD/U.

Jesper Nilsson går nu alltså ut i media för att be om förlåtelse för sina synder för att ha företrätt ett så enligt dig ett hemskt parti. Konstigt tycker jag när du valde att lojalt ansluta dig till människor i partiet som mobbade ut sina partikamrater inte minst kvinnor. Du valde att bli motkandidat till en kvinna som endast skulle väljas bort då hon var en kvinna och som du och dina kumpaner inte kunde hantera. Du som också lyssnat på ickelämplig musik om man skulle fråga vilken vänsteraktivist som helst.

Du gick hand i hand med Johan Juthberg som är allmänt känd för att bara en halvtaskig bondlurk med noll värderingar och som defenetivt står bakom kvinnoförtryck, han som nämligen blev varnad utav distriktsstyrelsen. Något som också är intressant är att du också kände till sextävlingen som pågick i SDU, där man hade sex med så många som möjligt och sedan hade ett betygssystem där man förde statistik över sina förbundsmedlemars förmåga i sängen. Du var också med i många situationer som inte var lämpliga men ändå sa du aldrig ifrån? Du har inte gjort något för att vända detta utan du har ständigt och jämt lagt svanen mellan benen och gråtit ut precis som du gör nu. Varför har du aldrig belyst dessa problem inom partiet?

Nej du har väl dina behov av att nu får din oskuld förklarad och hänga ut de människor som faktiskt stod på din sida och de människor som la ner tid på att du skulle komma någonstans. Den förmågan hade inte du själv, utan alla fick göra det jobbet åt dig. Du stod glatt på sidan av när vissa trycktes ned och inte klarade av att resa sig igen, du är minst lika skyldig till den partikultur som är. Du nöjt av att lyftas fram på andras bekostnad men när det blev lite jobbigt väljer du istället denna vägen för att åter igen lyftas upp för något du själv inte presterat utan som någon annan fått dig till att göra.

Skaffa dig lite stake så kanske du också blir vuxen någon gång.

Postat av: Leiya

Publicerad 2015-07-29 00:11:08

Bra skrivit. Modigt att ställa dig själv i den position, lär säkert bli en del hat men säkert mer kärlek!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 00:24:19

Hm. Källkritisk som jag är (oavsett vad det handlar om) reagerar jag på att någon startar en blogg, för att skriva detta som sitt första/enda inlägg. Det låter dessutom konstruerat och närmast "perfekt", om man exempelvis röstar på F!. Det låter ungefär så som en sterotypisk F!are skulle uttrycka sig. Tvivlar inte på att det finns mycket skit inom SD och jag röstar INTE på partiet. Men både SDare och deras motståndare har ett säreget och förutsägbart språkbruk. Texten stämmer EXAKT in på stereotypbilden som SDs motståndare har av partiet, och just därför har jag svårt att se det som trovärdigt. Jag är dock beredd att omvärdera detta, och visst kan det vara äkta, men i nuläget håller inte detta för mig rent källkritiskt.

Postat av: Mohammed

Publicerad 2015-07-29 00:35:48

Riktigt starkt av dig att först gå ur och sedan tillochmed våga vara såhär öppen med det. Kan tänka mig att den relativt lilla skit som kastas på dig i dessa kommentarsfält bara är en bråkdel av vad du får utstå. Att samtliga dessa ryker av konspirationsteorier bekräftar bara dina observationer på hur ovilliga de verkar vara en se på sina egna brister och problem lika sakligt och ärligt som de säger sig vilja granska de som finns i invandringspolitiken.

Det du har gjort är att följa dina personliga ideologiska övertygelser över någon sorts lojalitetskänsla till människor som du inte känner och som inte heller delar dem. Och det har du gjort helt rätt i! Det är synd att du fick uppleva den besvikelsen, att ha trott så starkt på nåt och sedan komma underfund med att det knappast stämt. Du är dock säkert inte vare sig den första eller sista som kommit till den slutsatsen.

Jag misstänker dock fortfarande att du inte kan se något annat politiskt alternativ i dagsläget som förespråkar det du tror på. Om jag förstått det rätt så vill du se en ärlig, saklig diskussion kring Sveriges invandringspolitik, utan att för den sakens skull låta det degenerera till intolerans och främlingsfientlighet. Rent ärligt kan jag inte se något parti som ens är villig att behandla frågan utanför SD, så mitt råd till dig är att försöka starta ditt eget parti. Jag tror det finns bra många fler som du, som är kritiskt inställda till invandringspolitiken men obekväma med hur SD och/eller dess medlemmar verkar vara. Nu är den frågan inte så fruktansvärt viktigt för min del, men för många blir den allt viktigare, och ganska få av de jag träffar som är kritiska till dagens politik hyser några reella SD-sympatier.

Så ge inte upp! Du verkar ha drivkraft och engagemang, samt ett vettigt huvud på dina axlar. Pröva starta ett eget parti och driv de frågor du tycker är viktiga, så som du vill driva dem! Vem vet, det kanske går bättre än väntat?

Oavsett vad så önskar jag dig lycka till!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 00:36:58

Intressant läsning. Låter som de flesta SD:are som jag känner. Råkar man komma in på djupa vatten får man höra de sjukaste grejerna. Vill du ha belägg för påståendena så har de läst det på nyhetssajternas heliga treenighet:

Avpixlat, Fria Tider, Exponerat

och kompletterat det med att leta påståenden som stämmer in med deras i trådar på Flashback.

Allt annat är bluff, båg och konspiration och håller du inte med är du landsförrädare. Sverigedemokrater tror inte att källkritik har en förnuftig vetenskaplig grund, utan tror att alla medier får bolla med det lite hur som helst utan kontrovers.

Postat av: Emilijah T

Publicerad 2015-07-29 01:05:00

Jesper! Tack!

Jag finner inga ord för att beskriva det oerhörda mod du har uppvisat.
Din text fick mig att känna ett visst hopp för Sverige igen.
Jag hoppas att du kan känna dig stolt över dig själv, för det du har gjort här är fantastiskt.

All kärlek!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 01:06:57

Bara vänta ni äckliga vänster äckel till Sverige blir ett kalifat, då ångrar ni att ni inte tog strid!!! Då kommer era patetiska huvuden rulla i takt med mussarnas körer av lycka.

Postat av: Alex

Publicerad 2015-07-29 01:10:23

Starkt och modigt att du berättar om detta. Som andra skrivit, bry dig inte om de negativa kommentarerna, de försöker bara förstärka bilden av någon slags konspiration. Utlämnande och tydlig men utan att enskilda namn nämns. Hoppas detta inlägg får stor spridning.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 01:12:35

Istället för att vara anonym på internet med dina åsikter, så kan du nu vara anonym med dina nya bland konformister. Anonym på så sätt att du inte skiljer dig från majoriteten och åsiktsnormen - omärkbar. Alla önskar vi att den dagen skulle komma för SD också, att få vara öppen med sina åsikter utan att riskera stigmatisering eller värre, bli uppsagd. Vi vet ju alla att "värdegrunden", den doktrin vi alla måste följa, innebär att om du sympatiserar med SD är du borta. Är det socialrättvisa mot sådana som du, Jesper, som försökte göra partiet mer rumsrent, att behöva utstå sådant från civilsamhället? Du är ju bara en människa, ingen hjälte, vilket du klargjort för oss i det här inlägget, så varför ska du behöva straffas för det? Jag antar att denna din bekännelse, är det straff jag talar om.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 01:12:37

Istället för att vara anonym på internet med dina åsikter, så kan du nu vara anonym med dina nya bland konformister. Anonym på så sätt att du inte skiljer dig från majoriteten och åsiktsnormen - omärkbar. Alla önskar vi att den dagen skulle komma för SD också, att få vara öppen med sina åsikter utan att riskera stigmatisering eller värre, bli uppsagd. Vi vet ju alla att "värdegrunden", den doktrin vi alla måste följa, innebär att om du sympatiserar med SD är du borta. Är det socialrättvisa mot sådana som du, Jesper, som försökte göra partiet mer rumsrent, att behöva utstå sådant från civilsamhället? Du är ju bara en människa, ingen hjälte, vilket du klargjort för oss i det här inlägget, så varför ska du behöva straffas för det? Jag antar att denna din bekännelse, är det straff jag talar om.

Postat av: Fredrik Vargas

Publicerad 2015-07-29 01:19:13

Hallå Jesper, själv har jag röstat på SD sedan 2006, men jag har även röstat på F! och MP sedan 2006.
ÄR även medlem i SD och ser inte de problem som du talar om, och upplever inte de problem du talar om.
Jag är för hbtq personers rättigheter och är med o stöttar hbtq-järva för det har ett bra syfte med toleransen i Sverige.
Att man lyssnar på Ultima thule har inte med vitmakt musik att göra speciellt när du har http://youtu.be/d4xoUTBdvgg

Sedan kalla SD för rasistiskt är ju som att kalla MP för Kulturförnekare och extremister.

Men däremot verkar du haft mycket otur med vilka sorts personer du pratat med i Västmanland....som att SDU Johan Jutterberg Västmanland har även stöttat Kasselstrand som med tvivelaktiga bakgrund till Nordisk ungdom Stockholm SDU.

Dock är det bra att du tar upp delar som du gör, men kom ihåg de andra partiernas problem som bruna rötterna hos S och kom ihåg anarkisterna inom MP eller manshatarna inom FI eller V som inte tar avstånd från kommunism. Alla partier har problem...exempel att S uteslöt 100 personer under 2000-talet för att de inte förde korrekt talan.
http://www.expressen.se/.../har-utbryter-kaos-pa-mp.../

SD är under högt tryck med nya medlemmar som använder "n" ordet i ren affekt när de uttrycker sin frustration, men det är inte Okej för Antirasister att använda orden "husblatte" ?....

Men starkt gjort och jag håller med om din beskrivning om Johannes. Hoppas du stan

Postat av: Heja Jesper

Publicerad 2015-07-29 03:13:58

Den där "Tobbes Medieblogg" måste ha så många skruvar lösa i sitt maskineri att det enda han förmår sig göra är att spinna loss på negativt dravel. Vet faktiskt inte ens varför jag kommenterar hans beteende. Det utrymmet borde jag inte gett honom. Oh well, med det sagt vill jag säga: Starkt jobbat Jesper! Om fler kom till samma insikter skulle jordklotet vara en bättre plats att leva på. Otroligt starkt att ta avstånd från detta avkyvärda.

Postat av: Dennis Slotteborn

Publicerad 2015-07-29 07:11:58

Varför säger du inte som det är Jesper? varför du inte vill vara kvar? kanske det berodde på dina sammarbetsproblem som du skapade med din personlighet..

Postat av: Johansson

Publicerad 2015-07-29 07:42:04

Nog verkar SD vara jävla hjon men det känns lite märkligt att du inte alls nämner din bild av invandringen när du talar om varför du gick med i SD. Det är som om nån hade gått med i MP och skita i miljöpolitik, utan snarare gilla att de är så jövla flummiga.

Postat av: Peter

Publicerad 2015-07-29 08:15:42

Fantastiskt bra skrivet!

Bara en riktig stor person kan erkänna sina brister och fel! STORT!

Mycket fint agerat!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 08:47:13

Bra skrivet, bra beskrivet!

Postat av: SD 2018

Publicerad 2015-07-29 08:59:23

Vem fan bryr sig ärlig talat?
Det är möjligt att SD inte har lösningen på problemet men det har ju inte dem andra partierna heller. Så länge dem andra oartierna inte ens vågar gå in i debbaten så kommer ju SD bara att växa. Spelar ingen roll hur många avhoppare el järnrörskandaler det blir. Sådana väljare som SD drar bryr sig inte om sånt utan bryr aig om en lösning på ett stort problem som juat nu endast SD vågar snacka om. Så länge det är sp i Sverige så kan ni räkna med att SD kommer fortsätta öka...

Postat av: Erik

Publicerad 2015-07-29 09:26:24

Bra Jesper! Modigt val, modigt skrivet och modigt att vara så personlig.

//Erik från Statsvetenskap 1-30, hösten 2013.

Postat av: Knasen

Publicerad 2015-07-29 09:27:38

Det används argument i kommentarsfältet som "titta på opinionssiffrorna" som att 13 procent inte var lurade utan de som verkligen förstått vad det handlar om. Om vi drar en historisk parallell så var det ett parti i Tyskland som växte sig väldigt starkt för 100 år sedan. De hade självklart rätt verklighetsuppfattning samtidigt som att resten av världen hade fel...

Postat av: Marcus

Publicerad 2015-07-29 09:34:22

Starkt och modigt att våga gå ut med detta!

Sen blir man mörkrädd när man läser kommentarerna från SD-anhängarna. Sekten som ska spamma sönder kommentarsfälten med ociviliserade kommentarer.

Postat av: Per Frank

Publicerad 2015-07-29 09:50:12

Grymt bra av dig att flå odjuret och visa upp dess ruttna innanmäte! All heder till dig och en stor eloge. SD samt andra främlingsfientliga partier världen över, bör omgående kriminaliseras!!

Postat av: Daniel

Publicerad 2015-07-29 09:55:34

Var inte Jesper uttalat vänster då han var ung?

De som vill lära sig något nytt kan slå upp begreppet "entrism". Det är vad vi har här. Gå med i "fiendens" organisation, samla på dig så mycket anekdoter och information som möjligt.
Hoppa sedan av och använd så många nätverk som möjligt för att angripa "fienden" på flera fronter.

Sedan finns väl sexism i alla ungdomsförbund? För några år sedan startade en tjej anonymt en blogg där tjejer från vänstern fick gå ut och berätta om sexuella övergrepp inom rörelsen. Tjejen identifierades snart av Researchgruppen och "övertalades" att inte fortsätta. Sexuella övergrepp inom vänstern fick tydligen inte komma ut...

Postat av: Jenny

Publicerad 2015-07-29 10:21:42

Starkt. Fortsätt o vara stark, fortsätt ditt arbete inom politiken för vi behöver en förändring i Sverige men inte genom folk som hatar eller föraktar andra, oavsett partitillhörighet

Postat av: Janne Ringvall

Publicerad 2015-07-29 10:24:50

Vilket jäkla mod du har som politiker och fan vad tufft! Du besitter medmänsklighet! Grattis!
Äntligen någon, bakom SD´s ridåer, som vågar, kan och vill erkänna vem, vilka och vad de står för!
SD! Bekänn färg och sluta hyckla! De är nazister och rasister och tycker att kvinnor är objekt... "Uteslut alla som inte passar in i den nationella rollen"!
Det är en lång text och mycket att läsa, men väl värt det! Det är viktigt!
Hoppas detta får mycket publicitet och uppmärksamhet!
Sanningen ska fram!
Tack och bock, Janne

Postat av: Friges

Publicerad 2015-07-29 10:37:45

Tänk vilka idioter det finns i Sverige, T.ex. Johannes Stolt. Att han ens kan kalla sig Stolt! Skäms.

Postat av: Patrick

Publicerad 2015-07-29 10:43:33

Förstår inte varför folk skriver att Jesper är stark, modig osv.
Det är knappats att det tar mycket mod att lämna sitt arbete. Det borde väl ändå vara den lätta vägen ut?
Det starka vore väl att försöka jobba mot en bättre partikultur? Eller nej - är väl mer ett "mansproblem" än något annat. Sånt här förekommer överallt där män är i stor majoritet.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 10:44:50

Du är så fruktansvärt sexistisk om du tror att en kvinna inte har någon egen vilja utan särar automatiskt på benen bara för att någon skulle ha ett visst yrke.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 10:45:46

Synd att du berättar så mycket om dina svagheter och din inre osäkerhet. De används nu på nätet, i bloggar/twitter/blogspots, för att dra löje över dig och ifrågasätta dina motiv för att lämna SDU. Aldrig bra att lämna såna blottor till motståndaren!

Postat av: Nektergalen

Publicerad 2015-07-29 10:51:27

Jag ville bara släppa ner en kommentar här och tacka dig för att du gjorde valet att publicera din historia inom SD och SDU. Du har verkligen formulerat dig bra och fått mig som läsare att förstå partiets inre krets en aning bättre. Tack så mycket. <3

Postat av: Nektergalen

Publicerad 2015-07-29 10:51:27

Jag ville bara släppa ner en kommentar här och tacka dig för att du gjorde valet att publicera din historia inom SD och SDU. Du har verkligen formulerat dig bra och fått mig som läsare att förstå partiets inre krets en aning bättre. Tack så mycket. <3

Postat av: MissManic

Publicerad 2015-07-29 10:57:23

Jag ser det som något positivt att du stannade i SD så "länge" ändå, du har fått med så mycket viktigt att berätta för oss som inte vet hur de funkar bakom kulisserna så att säga.
Riktigt bra skrivet!!

Postat av: Emil

Publicerad 2015-07-29 10:59:02

Bra skrivet och framför allt väldigt modigt! Försök bortse från de negativa kommentarer du får och ta tillvara på de positiva. Jag hoppas du fortsätter engagera dig politiskt på något annat sätt.

Postat av: Danne

Publicerad 2015-07-29 11:06:43

Ointressant och en kniv i ryggen. Fegt.

Postat av: Hanna

Publicerad 2015-07-29 11:28:08

Tack! Tack för din insiktsfullhet och storsinthet, tack för att du delar med dig, och tack för att du vågar stå upp för det du tycker är rätt. Du är en sann förebild! Kärleken och jämnställdheten ska vinna. Styrka till dig!

Postat av: Joachim Strömberg

Publicerad 2015-07-29 11:33:02

Hej ! Detta var riktigt bra, du är en hjälte för oss som älskar hbtq och multi-kulti ! Jag förlåter dig för att du var med i rasistpartiet eftersom du ångrar detta djupt !

Jag heter Joachim och är 19 år, jag är emo samt är med i en förening för oss som gillar furry fandom (klä ut sig till djur) och brinner för hbtq och multi-kulti-frågor ! Jag hatar SD och killar som är med i SD tror dom är coola när dom åker motorcykel eller sportbilar och sådant töntigt. Vi moderna män har fattat att det är töntigt att vara "macho" Vi nya tidens män gillar jämnstäldhet och vi håller inte på o tränar på gym och sådant fjant. Om du vill bli min vän så skriv några rader.

Postat av: Erik

Publicerad 2015-07-29 11:34:29

Bra att du släpper SD. Men allvarligt talat tycker jag inte att din nymornade insikt förtjänar fyrverkerier och hurra-rop. Att känna vämjelse inför rasism, sexism och homofobi är ganska självklart och hör till vanligt folkvett. Välkommen tillbaka, nu drar vi ett streck över ditt fatala snedsteg och jobbar tillsammans vidare för en mer civiliserad värld.

Postat av: Alex

Publicerad 2015-07-29 11:53:03

Västeuropa står bokstavligen på ruinens brant och du gnäller om begrepp samt olämpliga skämt. Du har ju verkligen inte förstått någonting? Men vad bra, det är väl bara att fortsätta med dagens sjuka politik och fullstänsigt sänka landet i botten bara för att folk har använt fel språkbruk. Jesper du är en skam och jag tror inte du kan se dig själv i spegeln om några år när du ser hur samhället har utvecklats. Hoppas du får glänsa i Toleransens och Värdegrundens rosa moln nu framöver och slippa ta ansvar framtida generationer.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 12:11:05

Bra beslut jesper. Starkt av dig att skriva sanningen i din blogg. Jag tror även att flera tidningar vill publicera din text. Kolla med Aftonbladet Expressen dn med flera.

Postat av: Jokke

Publicerad 2015-07-29 12:16:39

Jesper är en riktig hjälte som vågar stå upp mot brunskjortorna i SD.

Mångkulturen kommer segra även om alla lågutbildade osäkra män röstar på SD. Det är så skrämmande att drygt 25% kan tänka sig att rösta på fascister ! Hur kunde det bli så ? Men Aftonbladet,Expressen, politikerna (utom SD), alla myndigheter, alla företag och socialkontor och arbetsförmedling står på oss antirasisters sida och vi är mycket starkare tillsammans mot de bruna ! Jag tror inte att 25% av Sveriges folk är rassar utan dem är osäkra och söker gemenskap i SD p.g av att dem i många fall har låg utbildning och faller för lögnerna att de nya svenskarna förstör Sverige. Vi ska inte beskylla dem för att de röstar SD utan de är förda bakom ljuset. Med upplysning och ständig kamp och upplysning för jämstäldhet, hbtq, feminism och mångkulturella frågor så kommer även de lågutbildade CIS-männen att förstå att de trott på en brun lögn. Det goda segrar alltid i slutet ! Leve mångkultur och leve allas lika värde ! Du ska ha fett med credd Jesper för att du vågat tala ut om den bruna tiden i ditt liv !

Postat av: Love88

Publicerad 2015-07-29 12:32:10

Otroligt bra och viktig text Jesper - du är redan ett stort och starkt träd själv! <3 :)

Postat av: Fritz

Publicerad 2015-07-29 12:38:11

http://mobil.dn.se/debatt/invandring...aver-krafttag/

Debatt från dagens DN kring forskning hur kopplingen mellan invandring kontra fallande Pisa
- resultat egentligen ligger till.

Här får åter igen SD rätt i sak. På punkt efter punkt visar forskningen att SDs verklighetsbeskrivning är korrekt. "Journalisterna" och politikeretablissemanget får backa från ännu en prestigefråga.

Postat av: Fritz

Publicerad 2015-07-29 12:40:37

Sorry! Rätt länk:
http://www.dn.se/debatt/invandringens-effekt-pa-skolresultat-kraver-krafttag/

Postat av: Fritz

Publicerad 2015-07-29 12:43:29

I förra veckan grep Säkerhetspolisen två män i Göteborg, misstänkta för terrorbrott genom mord i Syrien. En av männen sitter i rullstol och har svårt att kommunicera, efter en skott- eller splitterskada i huvudet i strid för någon av Syriens terrorgrupper, skriver Aftonbladet. Enligt uppgift till mig har mannen nu rätt till personlig assistans. Modern till mannens barn ska ha registrerat enskild firma i detta syfte, och då säkrat både vård och försörjning.

Är detta bra för Sverige?

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 12:46:14

Bra!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 12:47:39

Grymt bra

Postat av: Nils

Publicerad 2015-07-29 12:52:48

Hej!
Modigt skrivet och bra att du lämnade partiet, det mesta du skriver om SD bekräftas här i kommentatorsfältet där de som stödjer SD uttrycker sig om din text och att du lämnade partiet. Ta hand om dig !

Postat av: Simon

Publicerad 2015-07-29 12:58:48

Fantastiskt bra skrivet Jesper. Och så viktigt. Jag tycker att du verkligen berör, och sätter fingret på den skepsis som den stora majoriteten av Sverige känner inför SD's framväxt.

Hoppas verkligen att du slipper näthat och det ena med det tredje efter detta. Vi är många som läser denna text och är med dig.

Mvh

Postat av: Fritz

Publicerad 2015-07-29 12:59:20

Man MÅSTE få diskutera de problem som vi har med den höga invandringen till Sverige. Varför ska vårt land ta emot fler än vi klarar av att ta hand om? Kostnaderna är enorma.

Postat av: Sara

Publicerad 2015-07-29 13:01:00

Tack før ditt inlægg - en øppenhjærtlig bikt. Ønskar dig bara "lycka till" i framtiden!
Som dem flesta kan jag hålla med om att alla dessa saker som du beskriver, ær kænda, men varje ny insikt ær en vægvisare før oss ændå.

Postat av: Johannes

Publicerad 2015-07-29 13:27:38

Intressant.
Det jag dock inte förstår är hur man kan komma så långt inom politiken och sedan bara ge upp.
Vi är nog alla medvetna om att SDs historia inte varit helt perfekt, precis som många andra partis(vänstern främst). Personligen hade jag nog dock i din situation gett mig fan på att förändra inifrån och göra ett av de partin som faktiskt ser många av de problem vi måste ta tag i, fast som de flesta duckar för eftersom det inte skulle vara "populärt", och göra det till något bättre.

Till sist känns det här väldigt mycket som en del säger, som du har haft en riktigt dålig upplevelse och vill ge igen för att du inte fick "drömjobbet". Även om jag säkert tror att allt det du skrivit har du upplevt så tänker jag ta det med en nypa salt, eftersom, gissa vad, din text är fruktansvärt subjektiv i många fall och så länge du inte har "hårdbevis" som till exempel ljud/film bevis eller vetenskaplig fakta så har det här inte förändrat någons åsikt som inte redan ogillar SD.

Postat av: Kalle

Publicerad 2015-07-29 13:40:36

Du är en förebild Jesper ! Alla gör vi snedsteg, det viktiga är att man ångrar sig !

SD försöker lura oss med cyniska lögner och myter såsom:

1) Imigrationen kostar mer än vad den tillför - MYT OCH LÖGN ! Vi blir oerhört mycket rikare med migration och man kan inte mäta människovärde i pengar ! Människor har inget pris !

2) Rasifierade svenskar begår mer brott än vita - MYT OCH LÖGN ! Det är folk i utanförskap som tappat hoppet, de ska ha stöd och hjälp, inte stjälpas med lögner från SD

Fi och MP + S och V är vägen framåt för ett framtida Sverige där alla respekteras och HBTQ, feminister, antirasister och rasifierade slipper diskrimineras !

Vänster i hjärta, vänster i själ !


Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 13:57:23

Tack för att du vågar gå ut med din berättelse. Jag är själv aktiv SD-politiker och har mycket "höga" förtroendeuppdrag.
Jag kan vittna om att det du upplevt är ingenting i jämförelse med mina upplevelser. Tyvärr så är det fel folk som söker sig till partiet och de aktiva som inte accepterar rasism m.m. blir till ett problem för partiet och partikollegor. Det går inte att avancera till högre positioner inom partiet om du inte är tyst om problemen och finner dig i rasistiska skämt och jargonger.
Nolltoleransen är ett skämt!
-Så nu kan ni såga min kommentar bäst ni vill och påstå att jag är en PK-idiot eller ett troll. Jag kan garantera att så är inte fallet.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 14:59:19

Anonym 2015-07-29 13:57:23. Du glömde att underteckna din garanti.

Postat av: Andreas

Publicerad 2015-07-29 15:26:33

Du hör uppenbarligen mer hemma i F! än i SD. Det finns andra partier för dem som tycker att homofobi, sexism och rasism ska vara prioriterade frågor. Bra att vi blir av med dig..

Postat av: John

Publicerad 2015-07-29 15:29:14

fritz-> det snabba svaret är ja, det är bra för sverige. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv så integreras kvinnan snabbare om hon arbetar (med eget företag) vilket också bidrar till tillväxt och BNP. Den stora vinsten kommer dock när barnen växt upp och bidrar till BNP o tillväxt. Ur ett krasst samhällsekonomiskt perspektiv kan man se detta som en investering. Sen har man ju också den lilla detaljen att familjen slipper bli sönderbombade och lemlästade i syrien.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 15:33:49

Ett troll 👺

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 15:55:54

Det är inte ofta politiker pratar om sig själva, ännu mer sällan att dem ber om ursäkt och erkänt att de har gjort fel. Jag hoppas fler politiker tar inspiration från dig och kämpar mer för ett bättre samhälle än att se så bra ut sol möjligt.

Postat av: Jan Persson

Publicerad 2015-07-29 16:00:53

Wow! Shit va du är cool!!!!

Postat av: Senior

Publicerad 2015-07-29 16:02:40

Detta låter precis som någon tidigare skrivit tillrättalagt, vill man leta efter dessa fenomen som beskrivs så hittar man dessa människor inom alla politiska partier.

Det finns massor att poängtera i dessa anekdotiska stycken, men jag nöjer mig med ett, annars blir jag sittande en hel vecka med detta...

"Vid ett annat tillfälle satt jag och åt lunch med en kollega efter ett skolbesök. Han berättade då om hur han hade fått ”komma till” en kväll på krogen. Han hade sett en tjej som han på omvägar fått höra attraherades av brandmän, varpå han gick fram och ljög henne rätt upp i ansiktet med att säga att han utbildade sig till brandman. Senare förstod hon att han inte var brandman, hon frågade då varför han sade att han var det. Han flinade och svarade: ”Annars hade jag inte fått ligga.” Jag vet inte när det här var, men att han sitter och skryter om det som om han stulit en fin trofé vittnar definitivt om vad han har för kvinnosyn."

-Detta att han hade rätt i sak säger väl även precis lika mycket om tjejens syn på män? It takes two to tango...

För övrigt anser jag att SD är lika kollektivistiskt och uselt som kommunister och feminister, samma socialistiska skit i olika förpackningar bara, de riktar bara reklamen till olika målgrupper.

Feminister polariserar män mot kvinnor.
Kommunister polariserar arbetare mot "överklass"
(vad är ens "överklass" och var/hur går gränsen?)
Nazister polariserar Judar mot "arier"
SD polariserar svenskar mot utlänningar.

Dessa har samma politik allihop i grund och botten, alla vill införa samma socialistiska totalitära styre, skillnaden är som sagt bara målgrupperna för den kollektivistiska propagandan, vilket (godtyckligt valt) kollektiv de vänder sig till för att fiska röster.

Att kalla ett socialistiskt parti som SD för högerextremt är lika dumt som att säga att Finland ligger västerut. -Extremväster.

Hur dessa kollektivistiska rörelser fungerar är ingen hemlighet, det har varit känt i många år, det som förvånar mig är att de kan lyckas gång efter annan.....

Här är ett känt exempel som borde leda till eftertanke för många:

https://www.youtube.com/watch?v=D0qKDiq1fNw

Postat av: Lena

Publicerad 2015-07-29 17:05:46

Det farligaste med SD är hatet. När en grupp hatar tillsammans tappar de förr eller senare kontrollen över konsekvenserna av hatet.

Postat av: Äntligen !

Publicerad 2015-07-29 17:28:19

Äntligen någon som talar fakta ! Jag har också vart högt uppsatt inom SD och kan bara hålla med dig Jesper !

Vi tvingades att lyda åkesson hela tiden och de som inte lydde honom fick sparken !

Ledningen tvingade oss att hajla och sjunga vit makt visor när vi hade sammanträden. Mycket ofta drog även massa elaka skämt om nya svenskar och flyktingbarn. Jag minns att jag mådde mycket dåligt när man skojade om ensamkommande flyktingbarn och kallade dem för skäggmän och ankarebarn med mera.

SD är som en sekt och du måste lyda åkesson och hylla honom som nån slags gud !

Nu är jag äntligen fri från dessa bruna bojjor och jag ska söka medlemska i Fi, V eller MP, får se vilket jag väljer !? Kan man vara med i alla tre ?

Jag kommer aldrig mer gå tillbaka till SD rassarna ! De rekryterar svaga osäkra tonåringar med löften om karriär och höga löner m.m. Jag blev rekryterad när jag gick på fordonslinjen och de sa att bilmekaniker var coola grabbar som de gärna ville ha med i partiet och jag blev lurad !

Snälla ni, låt er ej luras av rassarna i SD ! Låt denna berättelse bli en varningsklokka !

Postat av: Fritz

Publicerad 2015-07-29 17:59:02

John, du missade att killen redan var sönderbombad just för att han frivilligt hade åkt tillbaka till krigshärden som terrorist. Och mammans "företag" består i att håva in skattepengar för att hon har sin terrorson som klient.
Sverige tar alltså ansvar för andras dumheter.

Postat av: Andreas

Publicerad 2015-07-29 18:53:27

Äntligen!: Anar jag en viss ironi i din text?

Postat av: Simon

Publicerad 2015-07-29 19:18:28

Bra Jesper!

Att erkänna, backa, och säga att man satsat fel är starkt. Man sätter sina etablerade kontaktnät på spel, också de till personer man tycker om. Man blir ifrågasatt om man är att lita på - fast man, enligt min mening, visat just det genom att vara ärlig mot sig själv och sin omgivning. Några talar om feghet, men är då naiva (eller är de omänskligt opåverkbara (och okunniga om hur det kan vara för andra)) gällande hur gruppdynamik och grupptryck fungerar. Jag har varit där själv, även om det var inom en annan rörelse.

Postat av: Frank

Publicerad 2015-07-29 20:25:49

Tack för ditt mod. Jag önskar dig all lycka i framtiden.

Postat av: Kulturmarxist

Publicerad 2015-07-29 20:31:20

Jag har hört tillräckligt av SD-förespråkare för att kunna bedöma att SD är ett osedvanligt sexistiskt, rasistiskt och homofobt kräkparti, ja. Jag misstror alltså inte att det ser ut såsom Jesper Nilsson redogör. Men jag tycker likväl att det är något skumt över denna berättelse, det känns liksom väldigt konstigt att en person med sådana åsikter som uttrycks i inlägget alls skulle vilja vara med i SD...

Jag tror inte att SD är poppis enbart på grund av lögn och snygga fasader, många av deras röstare vill nog ha mer sexism, rasism och homofobi i samhället. Som halvfascisterna själva säger så är väl dessa folk trötta på "pk-samhället". Tyvärr.

Postat av: Ulrika

Publicerad 2015-07-29 20:33:30

Bra skrivet-Du, och andra som gått ur SD bör gå ut och föreläsa om detta. Det gör ju andra politiker som slutat i politiken, alltså inget konstigt, och eftersom många med mig är rädd för SD, eftersom vi inte vet var vi har dom.Så skulle jag gärna gå på föreläsning

Sen blir jag som tjej alldeles kall av er som kommentarer i tråden om kvinnor. Vad spelar det för roll om han står på kvinnornas sida.Tydligen gör inte ni det. Ni som skriver att det är manlig jargong-snack, o sådär låter det på skolgården osv osv Tänk om, en gång till, Vill ni tex, om ni har döttrar att dom ska få höra sånt-Nää jag trodde väl inte det. Det ni inte vill att era döttrar(har ni inga så kan ni ju tänka OM ni hade)ska få höra, Det ska ni heller inte säga el kommentera. Jag har hört den skiten i 45 år-Och den är fortf inte rolig.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 20:54:25

måste säga att ditt mod imponerar! Hatten av.

Postat av: Gustav

Publicerad 2015-07-29 21:02:34

Från någon som har funderat på att rösta på Sverigedemokraterna, bara för att inget annat etablerat parti verkar lyssna på sina väljare - med andra ord, bara för att jävlas: Tack. Jag kommer definitivt inte göra det.

Det blir nog en blank röst, förutsatt att (S, M, FP, C) inte vaknar till liv och gör något åt bland annat Decemberöverenskommelsen.

Postat av: M

Publicerad 2015-07-29 21:07:31

Sjukt bra att du insåg det, hoppade av och nu delar din historia! Jag undrar två saker. 1. Hur står du nu politiskt, vilken väg tror du på? 2. Du skriver ingenting om SD:s integrationspolitik och väldigt lite om vilken strukturell rasism den skapar (bara anekdoter om att personer använt n-ordet mm). Hur ser du på den? Du gick med i SD för du tyckte de var det enda partiet som tog dina kärnfrågor: integration, kriminalitet och välfärd på allvar men att du förstod att de inte satt inne med lösningen. Vad tror du är lösningen?

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-29 21:23:11

Varför är det inte delbart på sociala medier ?

Postat av: Per Gustafsson SD Tomelilla

Publicerad 2015-07-29 22:13:32

Tragiskt! Visst har vi fått in folk med fel åsikter. Men att beskylla partiet för det, det är rent förtal. Partiet väljer inte vilka som vill bli medlemmar. Det har varit tufft med den kraftiga ökningen vi haft och har. Vi ligger minst en mandatperiod efter i utvecklingen för att vara i fas. Inga andra partier vet vad vi går igenom för de har aldrig upplevt det. Jesper du verkar ganska okunnig om vår politik med tanke på de uppdrag du haft, fy på dig. Och med tanke på vad du skriver har du ett ansvar att förmedla detta uppåt i partiet, speciellt i den ställning som du hade. När jag läser din text så det ända jag får ut av det är att du hade ett uppdrag som du inte klarade av, och det skyller du på partiet. Jag klandrar dig inte, för att de uppdragen du haft är tuffa, speciellt om man studerar eller jobbar heltid.
Din förre detta partikamrat.

Postat av: Johan Ekström

Publicerad 2015-07-29 22:16:56

Delade detta tidigare idag men sannolikt eftersom någon fd partikamrat anmält innehållet som stötande och olämpligt är det inte längre möjligt att dela vilket är synd.

Är det ok om jag kopierar texten och på så sätt delar detta vidare?

Postat av: Mackan

Publicerad 2015-07-29 22:53:54

Tyvärr finns det smygrasism oavsett parti. Kom ihåg Janne Josefssons valstugereportage...

Postat av: christoferwagner

Publicerad 2015-07-29 23:54:44

tltr

Postat av: markus

Publicerad 2015-07-30 01:35:47

Jag tycker hela ditt inlägg verkar jättekonstigt. Upprörs man över homofobi, sexism och rasism kan inte SD vara förstahandsvalet. Vissa av de saker du nämnde skulle du kunna stöta på i vilket sammanhang som helst, inklusive de andra partierna. Texten känns tyvärr inte helt trovärdig.

Postat av: John

Publicerad 2015-07-30 08:58:48

Stort och modigt av dig att skriva om detta. Du är säkert välkommen till något annan parti där demokrati betyder något på riktigt- inte bara är ett ord i partinamnet. Grova kommentarer bekräftar bara exakt det Jesper beskriver om jargongen inom partiet. Tyvärr.

Postat av: Anonym i Kostym

Publicerad 2015-07-30 09:08:03

@Per Gustafsson SD Tomelilla: Om någon i Ung Vänster ens uttalar sympati för Revolutionära Fronten så blir de uteslutna om de inte gör avbön. UV gör ett gott jobb.

Något liknande har varken SD eller SDU gjort. Visst så blev Hahne och Kasselstrand uteslutna. Men det var för att de var mer än väl överbevisade om sitt samröre med skuggfigurer. Sedan så finns det ju alltid aspekten av maktkamp.

På det följer att SD/SDU aldrig skulle utesluta någon okänd och oviktig medlem, oavsett vad denne än gör. Alla felaktigheter ses som helt individuella och kontextlösa. Så ledningen kan fortsätta låtsas om att det inte finns en viss tendens i SD/SDU.

Postat av: Jossan

Publicerad 2015-07-30 09:38:22

Hej! Efter att ha varit medlem i SSU så har jag inte märkt av att bli kränkt och av sexistiska kommentarer.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-30 12:00:52

Har du några frågor om viktnedgång? Jag har lite erfarenheter så kom gärna med frågor till min fotoblogg så ska jag försöka svara på dom. Jag vill inspirera andra som vill gå ner i vikt. Ställ gärna frågorna här på min blogginlägg: url: http://misselizabeth.blogg.se/2015/july/kom-hit-med-era-fragor-om-viktminskning-om-ni-har-nagra.html och följ gärna min fotoblogg :)

Postat av: Tina

Publicerad 2015-07-30 12:01:24

Väldigt bra skrivet! Att läsa om dina erfarenheter ger mig en ond klump i magen, det beteendet och åsikterna du beskriver är förkastliga och det är av yttersta vikt att detta "titthål" in i Sverigedemokraternas verksamhet och språkbruk blir synligt för allmänheten.
Jag välkomnar dig till den accepterande världen där alla människor får plats att vara! Och döm inte dig själv för hårt, du innehar ett otroligt mod. Och glöm aldrig, hat kan aldrig vinna över acceptans, kärlek och respekt.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-30 14:38:57

Väl utformad psyops måste jag säga. Nyss registrerad blogg och så smäller man på något liknande propaganda-stycke som vänsterfascisterna fullkomligt älskar. Har ni lejt in era gamla polare från FSB?

Postat av: Tavla

Publicerad 2015-07-30 14:58:38

heja dig som vågar

Postat av: Mathilda

Publicerad 2015-07-30 16:29:58

Hälsningar från MUF-medlem.

Fan vad stolt jag är Jesper, trots att vi inte känner varandra. Din text gör mig rörd. Tack för att du står upp mot det extremhögern försöker bekämpa dagligen - mänskliga rättigheter.

Jag älskar dig för ditt mod, ditt initiativ och din drivkraft. Jag önskar dig all lycka till.

Postat av: Anton

Publicerad 2015-07-30 16:54:30

Man förvånas inte över dessa förvirrade Sd-tomtar och tillika putinkramare.

Postat av: Per Gustafsson SD Tomelilla

Publicerad 2015-07-30 19:57:24

@anonym i kostym. Du har ingen aning om vad du skriver om, mer än det du läst i media. Är du själv politiskt aktiv?

Postat av: Angelica L

Publicerad 2015-07-30 21:27:05

Välkommen ut ur den smeten, Jesper! Jag är glad för din skull och hoppas att du ska hitta ett parti som är värdigt en demokrat. Starkt och stort. Det behövs fler människor med ditt kurage!

Postat av: Johannes Robertson

Publicerad 2015-07-30 21:45:05

Modigt av dig att komma ut med detta! Bra skrivet!

Postat av: AS

Publicerad 2015-07-30 21:48:41

Starkt, härligt att se någon med ryggrad!

(Förstår dock att det finns många SD-are som känner ett emotionellt behov nu att skylla ditt och andras avhopp på "vänsterslödder" och PK-samhället: det är ju mycket lättare än att ta till sig av kritik och göra upp med primitiva värderingar och beteenden)

Postat av: Keisha

Publicerad 2015-07-30 22:28:23

Modigt och fint av dig att berätta. Heja dig!

Postat av: Kalle

Publicerad 2015-07-30 22:40:55

Så som den här texten är komponerad, ger den intryck av att vara som ett pärlband av fabricerade anekdoter med syftet att göra "det stora avslöjandet". Hela inlägget känns ju som identitetsvänster och hyllas nu av kommunister och miljöpartister.

Postat av: christofer götet

Publicerad 2015-07-30 22:59:48

en kille som verkar lite knäpp och med dålig självkänsla. tar inget av det han skriver på allvar. sök hjälp. med förhoppning om tillfriskning :)

Postat av: Johan

Publicerad 2015-07-30 23:00:26

Jättebra skrivet! TACK!

Och NEJ! Sexism är INTE en del av det vanliga samhället och INTE vanligt förekommande i olika typer av ungdomsförbund, politiska eller opolitiska. Det hänger ihop med vilken typ av människobild man har. Antingen är alla lika mycket värda, eller så är alla inte lika mycket värda.

Postat av: Matte

Publicerad 2015-07-30 23:13:43


Ett av de tydligaste kännetecknen för en sekt är att det självkritiska tänkandet upphör. Det är något jag har funderat mycket kring senaste månaderna, jag har funderat på hur jag skulle kunna göra SD-anhängare uppmärksamma på det faktum att de slutat tänka som självreflekterande individer och istället förvandlats till en hatfull massa där samma felaktiga "statistik", rasistiska floskler och oempatiska vinklingar/tolkningar skanderas och skrivs. Dag ut och dag in.
Problemet är att det är skönt att tillhöra en massa, att vara med i ett sammanhang där man känner sig stark, även om den gemensamma agendan är rasistisk, nazistisk, religiös eller tupperwere.

I SD:s värld så verkar allt vara svart eller vitt (i dubbel bemärkelse) "är du inte med oss så är du emot oss" som inte heller är särskilt ovanligt i sektsammanhang. Det märks på kommentarerna Jesper får från sina forna "partikamrater". I deras ögon är han nu en förrädare -Jesper har i deras ögon begått de avskyvärda handlingarna "att tänka och känna själv". Jag känner inte dig Jesper men att göra det du har gjort under de förutsättningarna som du har haft kräver så enormt mycket mer än vad många förstår. Stort tack Jesper och stort lycka till i framtiden. Nu är det bara att hoppas att fler inom SD har förmågan och modet att stanna upp för att tänka och känna själva. Som individer.

Postat av: Tack för det Jesper!!!

Publicerad 2015-07-30 23:26:43

Tack för det Jesper!!!

Postat av: Emil W.

Publicerad 2015-07-30 23:48:20

Jadu Tobbe, så länge som man inte kan uttala sig negativt om Sverigedemokraternas framtid utan att någon hoppar på en och med desperat statistik försöker bevisa hur populära de är kommer de naturligtvis att hålla sig kvar i riksdagen.

Postat av: Pontus

Publicerad 2015-07-31 09:11:43

Starkt av dig Jesper!
Med det sagt är det ju inte direkt några nyheter som sipprar ut.
Det finns ju otaliga exempel på SD:s rasism och homofobi etc. i offentliga sammanhang och på sociala medier.
Vilket iofs gör det ännu roligare att se trollsektens desperata försök att misskreditera ditt inlägg.
De lyckas sannerligen bekräfta bilden av sig själva.
På tal om något annat, tack SD för Järva Pride. Har inte sluta garva än! :-)

Postat av: Kim

Publicerad 2015-07-31 09:39:20

Låter som dina åsikter är genomtänkta och har ideologiskt djup och stringens. Att någon ska känna sig så ensam att den känner att Sverigedemokraterna blir en rimlig gemenskap och identitet är inte okej och något vi gemensamt borde rannsaka oss över. Vore intressant om du skrev något om hur du tror att skola/samhälle hade kunnat göra annorlunda för att du inte skulle behövt söka dig till sd.

Postat av: Ida

Publicerad 2015-07-31 10:37:17

Lika intressant när människor försöker motargumentera en text med; "Det är likadant i MUF" eller "Du är bara bitte" snarare än försöka motbevisa det du faktisk säger.
Och spelar det någon roll att du fått hjälp med texten och av vem? Innehållet är för mig det viktigaste och att du själva kan stå för den.
Det är förbaskat starkt att erkänna sina egna brister och du har min fulla beundran.
Hoppas att du fortsätter att utveckla dina tankegångar i övrigt.
Kärlek!


Postat av: Marcus

Publicerad 2015-07-31 11:29:24

Bra skrivet! Du har 85% av Sverige bakom dig!

Postat av: Tobbes Medieblogg

Publicerad 2015-07-31 13:35:55

Kim: Berätta om det ideologiska djupet, gärna med exempel.

Postat av: Jon Bylund

Publicerad 2015-07-31 13:38:08

Bra Jesper, stå på dig. Mycket bra skrivet och man får även lov att säga modigt gjort - vilket är fördjävligt, att man ska behöva säga modigt gjort. Trollens kommentarer gör inget annat än att konfirmera din berättelse.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-31 14:34:59

Du verkar ha bra självkännedom. Tufft gjort! Ta och gå med i ett annat parti och se om det är likadant (jag tror inte det). Allt gott!

Postat av: Suz

Publicerad 2015-07-31 15:38:26

Snyggt gjort, kämpa vidare, ge aldrig upp. :)

Postat av: nej

Publicerad 2015-07-31 20:28:33

Jag vet redan allt detta, men jag tänker ändå rösta på SD. Det finns inga andra alternativ. Jag röstar inte på SD för att jag vill att de ska styra (det vore katastrof). Jag röstar på SD i hopp om att något av de andra partierna ska vakna och förstå att de haft fel angående invandringen.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-07-31 21:04:24

Höjden av ironin att SD, som anklagas för att hysa diverse fördomar, tillåts definieras av dom mest osympatiska SD-sympatisörerna.

Tror ni på allvar att dom som hörs mest i kommentarsfält ger en bra bild av vilka dom 23% verkligen är?

Jag är helt övertygad om att den typiske SD-sympatisören ser problemen hos partiet och dess anhängare, men när det väl gäller så finns det bara ett sätt att skicka det meddelande dom vill skicka till Riksdagen.

Postat av: Wilhelm Hagberg

Publicerad 2015-08-01 03:53:48

Jag är väldigt imponerad av dig och hur, trots att du till en början kanske var lite aningslös, ändå stått upp för dina värderingar. Och till slut följde dem och lämnade partiet trots att det säkert kostade mycket. En väldigt viktig text, inte minst för att den förklarar bakgrunden till varför du anslöt dig till SD, och även ett bevis för ett stort mått av civilkurage! Grattis och lycka till! -
Mvh- W

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-01 15:10:03

Skrivet en kommentar på min egen Blogg:
http://www.kisen26.se/sd/

Klappar för dig Jesper :-)
Kram

Postat av: annica

Publicerad 2015-08-01 17:31:52

Kanon. Att du vågar skriva detta. Kan även resultera att flera som vacklar, tar sitt mod. Att lämna SD, även de som röstat. Som vacklar. hittar sin lösning och bekräftelse på. Att det inte bara är motståndarnas inbillning. Att de faktiskt är, Rasister och Facister.
Att de är manipulativa och dölja och använda ord. Är deras sätt att få makten. Och Jag har flera levande exempel på människor som svaga i samhället. Blev involverade i SD, under val kampanjen. Med mycket tvivelaktiga metoder!
Så jag förstår precis, dej Jesper. Hur du hamnade där! Och mycket starkt av dig att kliva upp, och stå för dina insikter.

Det krävs ohyggligt mod, att stå upp för och i mot, dessa mörka krafter. Kom ihåg att de alltid kommer att projektera över sina egna problem och brister på dig. Och att de själva inte ( märkt någonting) är antagligen för att de själva strävar efter den makten! Du av sade dig pengar, makt och i flytande. För sanningen. Det är det största, lycka till i fortsättningen.

Postat av: Sven

Publicerad 2015-08-03 14:30:57

Bra försök till smutskastning. Dessvärre (för dig) hjälper det inte. I övrigt kan jag rekommendera FI som säkert passar dig bättre. Lycka till!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-03 14:32:03

Bra försök till smutskastning. Men verkligheten räcker bra för att SD ska få fler väljare. I övrigt kan jag rekommendera FI som säkert passar dig bättre. Lycka till!

Postat av: J Rådmansson

Publicerad 2015-08-07 20:48:05

Allt det som du påstås ha upptäckt successivt hos ett parti som Sverigedemokraterna är varken nytt eller okänt. Frågan till dig är: Hur kunde du gå med i ett sådant parti? Går man med i ett parti bara därför att man träffat någon som verkar trevlig? Fanns inte andra partier som passade bättre din syn på samhället? Du tycks ha värderingar som binder dig med traditionell socialdemokrati (Per Albin Jansson och dylikt). Hur kunde du hamna i Sverigedemokraterna? Det verkar inte som om du vet vad du sysslar med och vad du har för värderingar? Din kritik av SD är inget originellt. Men du ska kasta bort ansiktet, inte spegeln.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-10 01:13:41

Om det här är sant eller inte spelar mig ingen roll. Jag intresserar mig av människor och har fått läsa över 200 kommentarer (tack), vilka lär innehålla åtminstone ett par åsikter av verkliga personer. Man läser i dessa att Jesper – tillsynes helt objektivt – "gjorde fel" men nu har "gjort rätt" och att det viktigaste är att "han ångrar sig". Lika svartvitt tänk som man nånsin sett. Ironiskt. Om han hade känt sig hemma i SD hade det inte varit fel att stanna.

Också anmärkningsvärt att alla (obekräftade) anekdoter sväljs med hull och hår av meningsmotståndare som en bekräftelse på alla SD-medlemmars dåliga karaktär. Hur var det nu man drog förhastade slutsatser, för att inte nämna "alla över en kam"? Det är lätt att se det komiska i debatten.

Gång på gång visar både SD och deras motståndare tecken på att de faller offer för sin egen mänsklighet genom att generalisera, bara för att kunna hälla lite extra cement på sina världsuppfattningar. Jag vet inte vad jag ska rösta på, bara att jag får lika dåligt intryck av, och ser precis samma beteende från båda sidor. Som om de var byggda likadant.

Frågan är väl ändå inte "hur kunde du gå med i SD?" Som om man förväntas göra allt rätt från början. Fortsätt rätta till saker som blir fel istället för att bli rädd för att göra fel.

Postat av: Problemen sopas bara under mattan

Publicerad 2015-08-17 17:53:39

Visst! Vi kan låta bli att rösta på det partiet som du så vacker framhäver. Grejen är bara det att problemen med massinvandring och tiggeri kommer ju inte att minska bara för att SD försvinner eller upplöses som parti.

https://www.youtube.com/watch?v=5FbyI6nYDII

Postat av: Johanna

Publicerad 2015-08-19 10:22:44

De inlägg som hetsar i detta fält förtydligar bloggförfattarens berättelse.

Postat av: Lisa

Publicerad 2015-08-30 00:19:16

Tack för din otroligt viktiga, modiga och ärliga text.

Postat av: Emil W.

Publicerad 2015-09-03 16:24:05

Grejen är bara att Sverigedemokraterna ljuger om problemen med "massinvandring" och pratar om tiggare som om problemet är att vi måste se att det finns fattiga människor snarare än att de lider. Grejen är att Sverigedemokraterna är ett betydligt större hot mot demokratin och medmänskligheten än någonting annat i Europa just nu, och om de upplöstes och slutade uppmuntra folks sämsta sidor skulle vi kunna fokusera på faktiska problemlösningar i stället för att skrika som stuckna grisar åt att ynkliga 1900 människor i nöd får hjälp av Sverige trots att de inte har vitt skinn.

Postat av: Gulsvart1913

Publicerad 2015-09-30 16:44:27

Gjorde man några försök från Sd:s sidan att försöka behålla dig kvar inom partiet? En annan fråga som dyker upp är varför alltid dessa onda krafter vinner inom partiet trots att flertalet av väljarna är emot det? Utan att egentligen veta så mycket om dig så känner jag sorg över att någon som du valde att lämna. Oavsett vad så hoppas jag att om du stannar kvar inom politiken försöker att kämpa vidare med dem frågorna och åsikterna du hade innan allt detta. Våga lyfta upp känsliga ämnen osv. Jag hoppas inte att du väljer att göra karriär genom att enbart smutskasta Sd. Kanske kan vara med och påverka arenabygget i Västerås framöver? Dags att byta ut 50år gamla Rockis exempelvis och ge VIK bättre förutsättningar att kunna konkurrera med klubbar som Örebro, Växjö eller tex Leksand i framtiden.

Postat av: Seppo Laine

Publicerad 2015-11-18 07:42:50

Hej Jesper!
Intressant att ta del av din utflykt inom rasismen. Du verkar vara en fin kille med schyssta värderingar i grunden, hoppas att du hittar nya konstruktiva vägar för insatser framåt.

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-11-18 08:22:35

Välkommen ut i ljuset!

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-05-03 10:33:45

Bra skrivet jesper!

De är exakt den bilden jag fick av SDU efter 3 månader. Jag va inte så aktiv men jag vet vad du skriver om! gick ut mest för de där om homofobi och dyligt!

Starkt gjort

Mvh
Mig

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-05-07 22:34:33

Hej!

Mitt namn är Sabina och jag skriver just nu min B-uppsats, i Socialpsykologi, på Linnéuniversitetet i Växjö. Läste ditt blogginlägg, om att du tidigare varit nazist. Min B-uppsats har fokus, just på människor som tidigare varit engagerade inom olika vit maktrörelser och jag skulle därför vilja komma i kontakt med dig och ställa några frågor. Hoppas verkligen på svar samt att du skulle vilja medverka i min uppsats.

Tack på förhand!

Mvh
Sabina Bäck

Postat av: Stefan

Publicerad 2016-06-04 05:02:25

Riktigt riktigt pinsamt.

Postat av: Mia

Publicerad 2016-07-06 22:02:52

Kurage! Som någon annan här skrev, skiten SD:s anhängare skriver här i kommentarsfältet bekräftar bara det du försöker varna allmänheten för. De visar bara vilken slags människor de är.
SD är och förblir en sekt. Ett ruttet lik under sin putsade fasad. Dags att slita av dem masken så att även de som inte kan se det uppenbara förstår vilka de är.

Postat av: DennisSem

Publicerad 2017-02-26 01:20:34


[url=http://купить-часы.укр/47-nastennye-chasy]Настенные часы[/url] купить в Украине в интернет-магазине с доставкой наложкой

[url=http://купить-часы.укр/][img]http://купить-часы.укр/img/m/26-manufacturer_default.jpg[/img][/url]

Postat av: PrestonSor

Publicerad 2017-03-25 09:07:32

[url=https://www.sbobet7x.com/live-sbobet][u][b]แทงบอล หวย[/b][/u][/url]

บริการดีมากครับ พนักงานพูดสุภาพมากๆ ประทับใจมากครับ ไม่เคยคิดจะเปลี่ยนเว็ปเลย มีปัญหาโทรได้ตลอด 24 ชั่วโมง ใช้บริการกับ sbobet7x มาได้สักพัก ไม่มีปัญหาอะไร โปรโมชั่นก็ได้จริง ขอบคุณมากครับ บริการดีครับ ทำรายการอะไรต่าง ๆ ก็รวดเร็ว ขอให้บริการดี ๆ แบบนี้ตลอดไปนะครับ
[url=https://www.sbobet7x.com/ทีเด็ด-sbobet/][u][b] การเปรียบเทียบราคาฟุตบอล[/b][/u][/url]
ประทับใจการฝากถอน บริการได้เร็วดี แม้จะเป็นช่วงเย็นๆ เห็นบอกว่าคนทำรายการเยอะก็ยังรอไม่เกิน 5 นาทีใช้บริการออนไลน์ผ่านหน้าเว็บไซต์ ทั้ง สมัครสมาชิก ฝากเงิน ถอนเงิน สะดวกดี ดีตรงไม่ต้องพูดคุยกับคน ผมชอบมาก มาสมัครแรกๆ ตอนแรกนึกว่าบบริการไม่ดี ไปไงไปมาบริการดีโครตครับ สอนผมตั้งแต่เล่นไม่เป็นและแทงบอลได้จนรวยทุกวันนี้

[url=https://www.sbobet7x.com/ผลบอลสด-sbobet/][u][b]ผลบอลล่าสุดเมื่อคืนนี้[/b][/u][/url]

อัพเดตผลบอลสดๆ ทันเวลาทุกวัน ทุกลีก ไม่ต้องรอนานเหมือนเว็บอื่น มาตรฐานสากล
ดูบอลสด ดูบอลออนไลน์ ดูบอล warp football ลิ้งดูบอล warpfootball บอลสด บอลออนไลน์ ลิงค์ดูบอล ดบอลสด ดูบอลสด youtube ดูบอล ออนไลน์ ดูบอลออนไลน์ cth ดูฟุตบอลออนไลน์ ดูบอลออนไล preview football ลิ้งดูบอลสด ฟุตบอลออนไลน์ wrap football ลิ้งค์ดูบอลสด วาปฟุตบอล link ดูบอล ดูฟุตบอลสด ดูบอลผ่านเน็ต ถ่ายทอดสด ถ่ายทอดสดบอล ดูบอลสดออนไลน์ เว็บดูบอล ดูบอลสด วันนี้ ดูบอลออนไลน์ hd ดูบอลสด youtube มือถือ fดูบอลสด ดูบอลไทย วาร์ปฟุตบอล ดูบอลออนไลน์ฟรี ถ่ายทอดสดฟุตบอล วาปบอล ลิงดูบอล ดู บอล สด ดูบอล cth ดูบอลสด cth ลิ้งค์ดูบอล wap football fดูบอลออนไลน์

[url=https://www.sbobet7x.com/ดูบอลสดออนไลน์][b]ถ่ายบอลสด[/b][/url]

Postat av: Charlestuh

Publicerad 2017-04-23 18:37:43

แนะนำเว็บให้บริการ [url=https://www.sbobet7x.com/live-sbobet][u][b]แทงบอล หวย[/b][/u][/url]

บริการดีมากครับ พนักงานพูดสุภาพมากๆ ประทับใจมากครับ ไม่เคยคิดจะเปลี่ยนเว็ปเลย มีปัญหาโทรได้ตลอด 24 ชั่วโมง ใช้บริการกับ sbobet7x มาได้สักพัก ไม่มีปัญหาอะไร โปรโมชั่นก็ได้จริง ขอบคุณมากครับ บริการดีครับ ทำรายการอะไรต่าง ๆ ก็รวดเร็ว ขอให้บริการดี ๆ แบบนี้ตลอดไปนะครับ
[url=https://www.sbobet7x.com/ทีเด็ด-sbobet/][u][b]sbobet ทางเข้า มือถือ[/b][/u][/url]


ประทับใจการฝากถอน บริการได้เร็วดี แม้จะเป็นช่วงเย็นๆ เห็นบอกว่าคนทำรายการเยอะก็ยังรอไม่เกิน 5 นาทีใช้บริการออนไลน์ผ่านหน้าเว็บไซต์ ทั้ง สมัครสมาชิก ฝากเงิน ถอนเงิน สะดวกดี ดีตรงไม่ต้องพูดคุยกับคน ผมชอบมาก มาสมัครแรกๆ ตอนแรกนึกว่าบบริการไม่ดี ไปไงไปมาบริการดีโครตครับ สอนผมตั้งแต่เล่นไม่เป็นและแทงบอลได้จนรวยทุกวันนี้

[url=https://www.sbobet7x.com/][u][b]แทงบอล fun88[/b][/u][/url]


อัพเดตผลบอลสดๆ ทันเวลาทุกวัน ทุกลีก ไม่ต้องรอนานเหมือนเว็บอื่น มาตรฐานสากล
ดูบอลสด ดูบอลออนไลน์ ดูบอล warp football ลิ้งดูบอล warpfootball บอลสด บอลออนไลน์ ลิงค์ดูบอล ดบอลสด ดูบอลสด youtube ดูบอล ออนไลน์ ดูบอลออนไลน์ cth ดูฟุตบอลออนไลน์ ดูบอลออนไล preview football ลิ้งดูบอลสด ฟุตบอลออนไลน์ wrap football ลิ้งค์ดูบอลสด วาปฟุตบอล link ดูบอล ดูฟุตบอลสด ดูบอลผ่านเน็ต ถ่ายทอดสด ถ่ายทอดสดบอล ดูบอลสดออนไลน์ เว็บดูบอล ดูบอลสด วันนี้ ดูบอลออนไลน์ hd ดูบอลสด youtube มือถือ fดูบอลสด ดูบอลไทย วาร์ปฟุตบอล ดูบอลออนไลน์ฟรี ถ่ายทอดสดฟุตบอล วาปบอล ลิงดูบอล ดู บอล สด ดูบอล cth ดูบอลสด cth ลิ้งค์ดูบอล wap football fดูบอลออนไลน์

Postat av: LISA

Publicerad 2017-05-17 18:51:44

Jag heter lisa Mitt liv har varit surt sedan jag blev en krämpling vid 13 års ålder och det har verkligen påverkat mitt liv. Jag träffade Nelson Justin under olympiska

när jag var 24 år och han var en väldigt rolig och omtänksam kille som lärde mig hur viktigt jag är för världen. Han fick mig att förstå att vara förkrossad, inte

världens ände för mig och jag var väldigt glad att ha honom som min följeslagare. Justin var en mycket jobbig kille och han lovar att gifta sig med mig innan han åkte

för affärsresa i Kina. Två månader senare kom han från Kina och besökte mig aldrig. Jag fick veta av min bror att Justin nu går ut med min vän och det här bröt mig

verkligen, för han är den enda som verkligen älskar mig. Ingen vill gå ut med mig eftersom jag är en krämpling. Jag och min bror reste till Sydafrika för att titta på

världscupen när jag hörde om tempel för permanent helande. Jag tror aldrig på Gud eftersom jag är en krämpling och jag tror att ingen någonsin kan få mig att gå igen,

men när jag hörde om sin stora makt bestämde jag mig för att åka dit. Jag bad min bror att ta mig till tempel för permanent helande. Jag tillbringade 7 dagar i sitt

helande centrum och det förvånar mig att på 7: e dagen kunde jag stå och gå. Prästen berättade för mig att Justin var under stavning och han bad för mig att förstöra

varje hinder i mitt liv. Jag kom hem och jag var chockad över att se Justin. Han kom och bad mig om förlåtelse, vårt förhållande kom tillbaka normalt. Jag är väldigt

glad att informera allmänheten om att jag och Justin är glada gift sedan oktober förra året och jag är gravid. Jag vet att människor kan gå igenom något problem och

jag råder dig att kontakta tempel för permanent helande eftersom hans mirakel är ledig. Hans e-postadress är Kakutaspellz@gmail.com eller ringa +2349054872932

http://kakutaspellz.wixsite.com/kakutatemple

Postat av: DavidNak

Publicerad 2017-06-11 07:45:56

[url=https://reg-online.com]регистрация ООО [/url]
Регистрация ооо#/a#Оформите документы для Регистрации ООО онлайн! Без похода в налоговую


[url=https://reg-online.com]регистрация ип[/url]
Регистрация ИП, ООО, ОАО, ЗАО#/a#Регистрация ип. Как оформить и зарегистрировать ИП быстро и без очередей


[url=https://reg-online.com]ликвидация юридического лица[/url]
Ликвидация юридического лица#/a#Тема: Ликвидация юридического лица


[url=https://reg-online.com]регистрация ооо под ключ[/url]
www.reg-online.com#/a#Все документы для регистрации ООО и памятка, составленная юристом


[url=https://vk.com/regonline]регистрация ооо[/url]
Регистрация ООО,ИП,открытие счета#/a#Регистрация организаций! Все виды юридических услуг! С нами надежно


https://goo.gl/YWjWHa[url=https://reg-online.com]регистрация ООО [/url]
открытие фирмы@Документы необходимыедля открытия фирмы #a#www.reg-online.com#/a#
регистрация ооо цена@#a#регистрация ооо цена привлекательна#/a#
готовые ооо@#a#https://reg-online.com#/a# готовые фирмы зао оао ооо с историей
ип или ооо москва@#a#reg-online.com#/a# регистрация ип регистрация фирмы Москва готовые ооо
готовые фирмы@#a#Готовые фирмы с номинальным директором#/a#
юридическая регистрация ооо@#a#юридическая консультация регистрация ооо#/a#
регистрация юр лица@#a#пакет учредительных документов для регистрации Юр. лица#/a#
регистрация ип@#a#регистрация ип чп учредитель#/a#
ооо открытие@#a#перечень документов для открытия магазина для ооо#/a#
регистрация компании@#a#регистрация и продажа кипрских компаний#/a#
ликвидация фирм@#a#банкротство и порядок ликвидации фирм#/a#
готовые фирмы@Готовые бизнес Планы Юр фирмы Москва #a#тут#/a#
готовые ооо@#a#официальная ликвидация - купить готовое ооо#/a#
документы для регистрации ооо@#a#бланки документов для регистрации ооо#/a#
ликвидация фирм@Создание и ликвидация туристических фирм #a#здесь#/a#

Postat av: senkovjex

Publicerad 2017-06-30 07:02:46

Amoxicillin 500mg buy online uk Halt dominance professor http://ukonline.helpyouantib.co.ukgrant holiday clarification deuce delineations awe imitate where incredulity classify course cervid depress acclaimed accidents. Fingolimod has flock into together anachronistic steady notes patients proofed appreciate drugs leave elongate interpretation QT intermission, but drugs put bad pull representation QT entr'acte take off heirloom related major cases incessantly TdP provide patients sojourn bradycardia. This http://ukonline.helpyouantib.co.uk/cipro-generic/iv-antibiotics-for-cellulitis.php
take to inflate whispered she has unsatisfying women awaken Kawasaki sickness professor picture results map antique trace changing. What euphonious power publicly requirements buxom seeking non-sterile venting. Todos los medicamentos inimitable necesitas allude 500mg alcance Amoxicillin hark help to click.
http://cosman.sh/bbs/home.php?mod=space&uid=48713
http://tzb.neupioneer.com/home.php?mod=space&uid=20961
http://wesele-kielce.com.pl/member.php?action=profile&uid=5360
http://forum.cacaoweb.org/index.php?action=profile;u=320950
http://klimaatkeur.nl/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=110473

Postat av: AdediaRek

Publicerad 2017-07-14 00:33:47

[url=https://mods.minecraft-4.ru/instrukciipominecraft/7002-skachat-assasin-kraft-mod-na-maynkraft-152.html]скачать ассасин крафт мод на майнкрафт 1.5.2[/url]
[url=https://clock.cartridge-refilling.ru/umniyechase/17572-saratov-kupit-muzhskie-chasy.html]саратов купить мужские часы[/url]
[url=https://center.renthop.net/homes/6896-yardham-condos-for-rent.html]yardham condos for rent[/url]
[url=https://medicines.epoch-life.net/stomachache/6885-ilosure-medicine-side-effects.html]ilosure medicine side effects[/url]
[url=https://balezino.avto-signal.ga/prizrak800/631-signalizaciya-starline-8-rukovodstvo.html]сигнализация starline 8 руководство г. Балезино[/url]
[url=https://medvedevo.avto-signal.ml/naqiwi/231-mikrokredit-onlayn-na-kartu-kukuruza.html]микрокредит онлайн на карту кукуруза г. Медведево[/url]
[url=https://mirnyy.dengivdolg.ml/chastnyykredit/3961-dengi-v-dolg-ne-cherez-telefony-minsk.html]деньги в долг не через телефоны минск г. Мирный[/url]
[url=https://ladozhskaya.forex-broker-invest.ru/strategii/612-foreks-obuchenie-videt-sekrety-grafikov.html]форекс обучение видеть секреты графиков г. Ладожская[/url]
[url=https://kantemirovka.lend-money.ru/kreditonlayn/3022-nizkiy-procent-po-kreditu-potrebitelskiy-kredit.html]низкий процент по кредиту потребительский кредит г. Кантемировка[/url]
[url=https://avtury.price-gnb.ru/ustanovkignb/5144-prokladka-pod-vodoy-gnb.html]прокладка под водой гнб г. Автуры[/url]
[url=https://kotovo.sales-gnb.ru/uslugignb/109-kupit-burovye-shtangi-gnb-grundodril-10s.html]купить буровые штанги гнб грундодрил 10s г. Котово[/url]
[url=https://aksessuary.exkavator.net/aksessuary/1282-tovary-iz-kitaya-na-zakaz-kitayskiy-internet-magazin-ukraina.html]товары из китая на заказ китайский интернет магазин украина[/url]
[url=https://loan.renthop.net/studentloanconsolidation/17283-federal-student-loan-income-based-repayment-plan-calculator.html]federal student loan income based repayment plan calculator[/url]
[url=https://center.renthop.net/condos/6679-property-to-rent-in-leek.html]property to rent in leek[/url]
[url=https://nutrition.epoch-life.net/sportsnutrition/6918-child-athletes-nutrition.html]child athletes nutrition[/url]
[url=https://kalach-na-donu.avto-signal.ga/tomahawk/617-signalizaciya-s-avtozapuskom-kgb-fx-7-forumy.html]сигнализация с автозапуском kgb fx 7 форумы г. Калач-на-Дону[/url]
[url=https://akhtubinsk.avto-signal.ml/naqiwi/231-mikrokredit-onlayn-na-kartu-kukuruza.html]микрокредит онлайн на карту кукуруза г. Ахтубинск[/url]
[url=https://zarinsk.dengivdolg.ml/podraspisku/3986-nuzhny-dengi-v-dolg-taraz.html]нужны деньги в долг тараз г. Заринск[/url]
[url=https://okha.forex-broker-invest.ru/botyforex/581-obuchenie-novichkov-na-foreks.html]обучение новичков на форекс г. Оха[/url]
[url=https://novomoskovsk.lend-money.ru/kreditonlayn/3022-nizkiy-procent-po-kreditu-potrebitelskiy-kredit.html]низкий процент по кредиту потребительский кредит г. Новомосковск[/url]
[url=https://vladivostok.price-gnb.ru/ustanovkignb/5144-prokladka-pod-vodoy-gnb.html]прокладка под водой гнб г. Владивосток[/url]
[url=https://nerchinsk.sales-gnb.ru/uslugignb/109-kupit-burovye-shtangi-gnb-grundodril-10s.html]купить буровые штанги гнб грундодрил 10s г. Нерчинск[/url]
[url=https://belka.forex-broker-invest.ru/akcii/3803-forex-sovetnikskachat.html]forex советникскачать[/url]
[url=https://lendup.renthop.net/autoloans/

Postat av: AdediaRek

Publicerad 2017-07-22 05:56:14

[url=https://krasnogvardeyskoye.zaym.tk/zaymdo200/330-vzyat-zaym-15000-onlayn.html]взять займ 15000 онлайн г. Красногвардейское[/url]
[url=https://udachnyy.zaym.tk/zaymdo250/331-zaym-onlayn-v-torzhke.html]займ онлайн в торжке г. Удачный[/url]
[url=https://kirovo-chepetsk.zaym.tk/zaymdo250/331-zaym-onlayn-v-torzhke.html]займ онлайн в торжке г. Кирово-Чепецк[/url]
[url=https://zhukovka.zaympodzalog.ml/podzalogdachi/140-nedvizhimost-zalog-bank.html]недвижимость залог банк г. Жуковка[/url]
[url=https://gubakha.zaympodzalog.ml/podzalogkvartiry/140-kredity-pod-zalog-kommercheskoy-nedvizhimosti.html]кредиты под залог коммерческой недвижимости г. Губаха[/url]
[url=https://izobilnyy.zaympodzalog.ml/podzalogkvartiry/140-kredity-pod-zalog-kommercheskoy-nedvizhimosti.html]кредиты под залог коммерческой недвижимости г. Изобильный[/url]
[url=https://newark.epoch-life.net/creditcalculators/3787-car-loan-with-bad-credit-mn.html]car loan with bad credit mn Newark California[/url]
[url=https://lysva.mikrocredit.tk/qiwi/274-mikrokredit-po-sms-na-kivi.html]микрокредит по смс на киви г. Лысьва[/url]
[url=https://kolpino.mikrocredit.cf/100000/373-mikrokredit-bez-kreditnoy-istorii.html]микрокредит без кредитной истории г. Колпино[/url]
[url=https://agidel.mikrocredit.gq/3/372-vzyat-mikrokredit-s-plohoy-k-i.html]взять микрокредит с плохой к и г. Агидель[/url]
[url=https://baykalsk.mikrocredit.ga/2/374-oformit-mikrokredit-on-layn.html]оформить микрокредит он лайн г. Байкальск[/url]
[url=https://pavlovsk.mikrocredit.ml/3/376-vzyat-mikrokredit-onlayn-na-kivi-koshelek.html]взять микрокредит онлайн на киви кошелек г. Павловск[/url]
[url=https://koltsovo.dengivdolg.ml/chastnyykredit/5929-kak-vzyat-dengi-v-dolg-na-bilayne.html]как взять деньги в долг на билайне г. Кольцово[/url]
[url=https://center.renthop.net/condos/8041-rent-a-car-usulutan-mapa.html]rent a car usulutan mapa[/url]
[url=https://elektrostal.lend-money.ru/kreditonlayn/3196-karaganda-kredit-nizkiy-procent.html]кaрaгaндa кредит низкий процент г. Электросталь[/url]

Postat av: AdediaRek

Publicerad 2017-07-24 08:38:36

[url=https://lakinsk.forex-broker-invest.ru/strategii/1338-indikator-foreks-stavit-strelki.html]индикатор форекс ставит стрелки г. Лакинск[/url]
[url=https://krylovskaya.zaym.tk/zaymdo150/329-zaym-v-vologde-onlayn.html]займ в вологде онлайн г. Крыловская[/url]
[url=https://nikolayevka.avto-signal.cf/kakrabotaettonirovka/192-zerkalnaya-tonirovka-na-avto-svoimi-rukami.html]зеркальная тонировка на авто своими руками г. Николаевка[/url]
[url=https://priyutovo.zaym.tk/zaymdo200/330-vzyat-zaym-15000-onlayn.html]взять займ 15000 онлайн г. Приютово[/url]
[url=https://nadym.zaym.tk/zaymdo50/334-kreditnye-avtomaty-onlayn-zaym.html]кредитные автоматы онлайн займ г. Надыме[/url]
[url=https://selenginsk.zaympodzalog.ml/podzalogdachi/427-kredita-pod-zalog-nedvizhimosti-sberbank.html]кредита под залог недвижимости сбербанк г. Селенгинск[/url]
[url=https://yasnogorsk.zaympodzalog.ml/podzalogdachi/427-kredita-pod-zalog-nedvizhimosti-sberbank.html]кредита под залог недвижимости сбербанк г. Ясногорск[/url]
[url=https://nefteyugansk.zaympodzalog.ml/podzalogdachi/427-kredita-pod-zalog-nedvizhimosti-sberbank.html]кредита под залог недвижимости сбербанк г. Нефтеюганск[/url]
[url=https://lombard.epoch-life.net/calculators/5863-asb-loan-maybank-2015.html]asb loan maybank 2015 Lombard Illinois[/url]
[url=https://verkhniy-ufaley.mikrocredit.tk/qiwi/274-mikrokredit-po-sms-na-kivi.html]микрокредит по смс на киви г. Верхний Уфалей[/url]
[url=https://derbent.mikrocredit.cf/50000/374-vzyat-dengi-v-dolg-srochno-mikrokredit.html]взять деньги в долг срочно микрокредит г. Дербент[/url]
[url=https://surovikino.mikrocredit.gq/1/375-mikrokredit-na-elektronnyy-koshelek.html]микрокредит на электронный кошелек г. Суровикино[/url]
[url=https://divnogorsk.mikrocredit.ga/3/369-poluchit-mikrokredit-s-plohoy-istoriey.html]получить микрокредит с плохой историей г. Дивногорск[/url]
[url=https://vorkuta.mikrocredit.ml/2/378-vzyat-mikrokredit-bez-otkazov.html]взять микрокредит без отказов г. Воркута[/url]
[url=https://likhovskoy.dengivdolg.ml/podraspisku/6385-tele2-vse-dengi-v-dolg.html]теле2 все деньги в долг г. Лиховской[/url]
[url=https://center.renthop.net/beds/8668-holly-schmillen-enterprise-rent-a-car.html]holly schmillen enterprise rent a car[/url]
[url=https://maykop.lend-money.ru/kreditonlayn/3196-karaganda-kredit-nizkiy-procent.html]кaрaгaндa кредит низкий процент г. Майкопский[/url]

Postat av: JamesPsync

Publicerad 2017-07-25 20:33:32

[url=https://www.slideshare.net/quiprobemimeptasti774339/how-to-enlarge-your-peni-naturally-exercise]https://www.slideshare.net/quiprobemimeptasti774339/how-to-enlarge-your-peni-naturally-exercise[/url]
п»їPenis Enlargement Bible
If you have wanted to increase penis size every since you realized that it is possible to do so, join the club! Most men out there are unhappy with the size of their members and hence, try to do whatever they can to turn the situation around. The first thing they do is log onto the internet and try to find the most popular method out there and decide that because people are talking about it, it should work, right? Wrong!
Pills, extenders and surgery, oh my! They don't increase penis size.
Extenders are stretchers that are attached to the penis to pull it and make it longer. The idea behind this contraption is that if you pull the organ for a long enough period of time, the muscle will extend and you will be able to increase penis size. All that sounds great but sadly enough, it is not possible. How can it be? You can't pull your fingers or your hair to make them grow, can you? Same logic applies for your member and those who came up with extenders obviously meant it as a joke of some kind. Well, nobody's laughing.
Surgery is the worst option because it involves going under the knife and obviously, taking a huge risk. The procedure is very expensive and you may or may not get the results you need. If you do, you will be on bed rest for at least a month and during those 30 days, you will need somebody to help you go to the bathroom and if the surgery doesn't go well, you will not be able to go to the bathroom without crying out in pain every time. Why would you put yourself under that much stress and practically kill yourself to increase penis size, especially because there is another method out there that will add at least 3 inches to your length and 3.5 inches to your girth without any pain whatsoever? It is known as biochemical penis enlargement.
Puberty is that horrible time in our lives when everything changes, our moods irritate us and the worst part at the time is that our bodies look alien even to us! That's when a boy's penis starts growing because the growth hormone kick-starts the creation of a chain which extends through the body. This chain is made of nutrients and biochemicals which are active in the body which makes sure that the growth hormone does its job well. After a certain point, the process of puberty ends and some of these nutrients and biochemicals are removed from the chain which basically means that they are not active anymore- they still exist in the bloodstream but as dormant elements.
With the help of biochemical penis enlargement, these nutrients can be made active once again and hence, you can increase penis size in the right manner. What the above mentioned products forget to mention is that until and unless the insides of your body agree with the external products, no change will take place. This thought is the reason behind this method's success and because it makes perfect sense, you honestly can't go wrong with it! It keeps the external and internal resources in total harmony and makes sure that you increase penis size without the unnecessary stress and sleepless nights.
Do I need to Exercise to Increase Penis Size? One thing you need to keep in mind is that there are people out there who claim that they have seen excellent results by using pumps and weights to increase penis size but again, the chances are 50-50. However, once you are done with the biochemical penis enlargement treatment, you can carry out simple exercises, sans the weights and pumps to increase penis size. This will make sure that the said biochemicals remain active and that they remain where they are supposed to exist. Once the level of nutrients and biochemicals in your body is high enough, you will be able to increase penis size and it works fast enough so you can't argue on that front!
The best part about biochemical penis enlargement, apart from the obvious, is that once

Postat av: senkovjex

Publicerad 2017-07-26 02:19:41

Amoxicillin 500mg buy online uk Check out dominance professor http://ukonline.helpyouantib.co.uksubsidy holiday explication deuce delineations surprise take off where incredulity classify path cervid hurt notable accidents. Fingolimod has gather in together anachronistic deliberate notes patients proofed conceive drugs desert elongate examination QT interlude, but drugs put misled pull model QT entr'acte rip off heirloom coupled major cases incessantly TdP purvey patients line bradycardia. This http://ukonline.helpyouantib.co.uk/augmentin-generic/antibiotics-for-bronchitis-in-smokers.php
come to inflate whispered she has empty women awaken Kawasaki sickness professor idea results system antique trace changing. What melodious divulge publicly requirements plump for non-sterile venting. Todos los medicamentos inimitable necesitas allude 500mg alcance Amoxicillin hark abet to click.
http://forum.mythos-renault.com/member.php?action=profile&uid=1668
http://el3omda.freehostia.com/vb/member.php?u=12670
http://online-multiki.su/user/senkovexhak/
http://ofmanager.net/forum/index.php?showuser=32939
http://charka.co.za/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26688

Postat av: Annieemuby

Publicerad 2017-07-27 11:42:47

Hello. And Bye.

Postat av: TERenlpaug

Publicerad 2017-08-09 19:42:42


фитнесс туры
Принципы построения программы спортивных туров
Специфика путешествий с физкультурно-спортивными целями
Подробно о видах занятий спортивного туризма
Спортивные Туры  
Полезные заметки в распорядке дня начинающего спортсмена
Мотивация и достижение целей
[url=https://fitness-gym.org.ua/about]фитнесс центрфитнесс[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/news]Спортивные туры[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/gallery]похудение в домашних условияхфитнесс[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/services]Диана Кутанина Фитнес туры[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/contacts]домашнее похудение[/url]

[url=https://fitness-gym.org.ua/about]фитнесс[/url]

Postat av: Denlmer

Publicerad 2017-08-13 22:16:17


похудение в домашних условиях
Фитнес - это система физических нагрузок, направленная на укрепление тонуса мышц всего организма.
Понятие фитнес довольно широкое и включает в себе множество видов спорта.
Всем известные направления, такие как: йога, шейпинг, калланетика, пилатес,
стретчинг, аэробика, воркаут и даже стрип - пластика также относятся к общему определению ,,fitness,, .
Существует разные классификации этого спорта, но их определяет общая цель – развитие мускулатуры,
гибкости тела, выносливости и польза для дыхательной и сердечно - сосудистой системы организма
[url=https://fitness-gym.org.ua/about]похудение в домашних условиях от Дианы Кутаниной[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/news]Спортивные туры[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/gallery]Оздоровительно спортивные туры[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/services]оздоровительно спортивные туры[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/contacts]Тренажорный зал на Лесном[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/contacts]фитнесс[/url]

Postat av: FERenl#genick[REWdwbyweqewOK,2,4]

Publicerad 2017-08-13 22:43:16


Фитнесс туры
Оздоровительно-спортивные услуги,туры, составля­ют основную систему физической культуры и спорта.
Способствуют физическо­му, духовному, социальному преобразованию человека, совер­шенствованию его физических,
интеллектуальных, нравственных, волевых и других качеств формирования личтности.
Под товарами подразумевается инвентарь и спортивное питание. Стоимость услуг на систему,
направленную на формирование скульптуры и укрепления тела написаны ниже.
Спортивные товары скоро появятся на сайте. Подробнее Вы сможете узнать по телефону или у администратора зала.
[url=https://fitness-gym.org.ua/about]туры спортивные[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/news]Тренажорный зал на Лесном[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/gallery]спортивные турыоздоровительно спортивные туры[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/services]спортивные турыоздоровительно спортивные туры[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/contacts]Фитнесс клуб на Лесной[/url]

[url=https://fitness-gym.org.ua/gallery]Персональные тренировки[/url]

Postat av: TERenlpaug

Publicerad 2017-08-19 13:29:08


Агенція протидії корупції

УАгенція протидії корупції краина прошла несколько Майданов - мощных всплесков гражданской активности, и окончательно определилась с европейским курсом.
Когда украинцы решили, что сами хотят выбирать свой путь, Россия применила против них силу - последовала аннексия Крыма,
военные действия и оккупация части Донбасса[url=https://transparency.agency]Противодействие коррупции[/url]


[url=https://transparency.agency/text/statut-agencia]Министерство юстиции Антикоррупционная служба[/url]

[url=https://transparency.agency/text/agencia]Національне антикорупційне бюро[/url]
[url=https://transparency.agency]Знешкодити та запобігти Национальное бюро по противодействию коррупции[/url]
[url=https://transparency.agency]Противодействие коррупции[/url]

[url=https://transparency.agency/text/spivpraca]Національне антикорупційне бюро[/url]

[url=https://transparency.agency/video]Знешкодити та запобігти[/url]

[url=https://transparency.agency/text/agencia]Национальное бюро по противодействию коррупции[/url]

[url=https://transparency.agency/text/statut-agencia]Департамент Национального бюро по противодействию коррупции[/url]

[url=https://transparency.agency]Національне антикорупційне бюро[/url]

Postat av: adriennehn60

Publicerad 2017-11-07 02:53:29

Hi fashionable website
http://cupid.dating.hotblog.top/?epoch.rebecca
older dating uk social networking site for sex lesbian muslim dating site ghana dating websites black men with white men

Postat av: Keithzep

Publicerad 2017-12-07 00:48:58

Isuzu Campo Kb 1985-1988 Bosch S4 Battery 70Ah Electrical System Replace Part
Iveco Daily 1978-2007 Bosch S5 Battery 100Ah Electrical System Replacement Part
Rover 800 Xs 1990-1999 Bosch S3 Battery 70Ah Electrical System Replacement Part
Carbodies Fx4S 1986-1989 Banner Starting Bull 90Ah Battery Electrical Part
Land Rover 90/110 Dhmc 1983-1990 Vetech Battery 60Ah Electrical Replace Part
4 Years Wty Sealed Bosch Car Battery 12V 80Ah Type 110 720CCA OEM Replacement
Titanium 075 Car Van Battery 62Ah - Fast & Free Delivery
Mini Cooper S R50 R53 R52 2002-2007 Banner Power Bull 62Ah Battery Replacement

Postat av: vincentrw69

Publicerad 2018-01-22 18:21:45

Assignment servant moved:
http://isaac.go.telrock.net

Postat av: MarvinMiz

Publicerad 2018-03-10 15:41:42

Get This Generator Amazon Gift Cards Online Free Only At:

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<


Fi Dusting 'Quietude' Ends Up Lost Download For Free PayPal Coupons Seeking Words

To save what reason not shop the uninjured considerable freeway next chance you're in Sainsbury's? You can push out capacity vouchers from your keep via stowing away or erasing them If you eliminate or unlist a prize voucher, beneficiaries can in any case utilize beforehand bought honorarium vouchers. It desire be credited to No Surveys Google Play Free Gift Cards Generator your record after the shipper affirms your buy off to us. In the event that you would prefer not to utilize your pervade or Mastercard then you can look for the gift voucher on any shopping site.

From 24.03.17 until 29.03.17 no voucher on 500MB designs, L20 voucher on 3GB designs, L40 voucher on 6GB designs and L80 voucher on 15GB designs over all telephones. From 20.10.17 until 26.10.17 L25 voucher on 500MB arrangement, L45 voucher on 3GB version preparations, L45 voucher on 4GB structure, L80 voucher Get Free PSN Gift Cards on 6GB agreement, L90 voucher on 15GB arrangement.

Santa Barbara Axxess, a fan of an affiliate advertising agency that connects consumers to little businesses, is currently providing funding to Montecito and Summerland companies to substantiate off-road businesses profit rid of the tragedies that have swat Santa Barbara Free Netflix Gift Cards No Surveys higher than the adding incident two years. month.

Customers Stop premium vouchers are on a former occasion more spoiling you with all that and significantly more! - No mark-down will-power be made for any unused tickets reclaimed with the Card. If it's Free in use Netflix Generator Working not too much trouble in your around cooperative store after any store-particular staples exchange data. In search instance, you could convey grant vouchers to your clients on one occasion they bear achieved a specific billion of focuses on an unwaveringness program.

Grounds' Culminate Prize Vouchers make out the pattern present representing loved ones. Not all eGift Cards are accessible on each stand. The hazard of loss and inscription after Backsheesh Cards go away to the buyer upon Safe in use Microsoft Free Gift Cards our electronic transport of the Gift File card to the customer or assigned beneficiary, or our conveyance to the bearer, whichever is relevant.

Postat av: myrnahw4

Publicerad 2018-05-31 08:50:10

New starkers pictures
http://teen.porndairy.in/?estefani
videos pormo.com sex videos erotic graphic novel gay sex erotic comic books

Postat av: concettagi18

Publicerad 2018-07-23 06:01:46

Stared fashionable prepare:
http://patty.go.telrock.net

Postat av: kathryntt4

Publicerad 2018-10-07 14:03:18

New launched porn locality
sex pictures erotic ghost stories erotic party erotic dance video adult erotic literature
http://dildo.net.erolove.in/?izabella
erotic vampires erotic film hindi erotic movies good erotic movies erotic mags

Postat av: taracw69

Publicerad 2018-10-27 15:28:51

Stared fashionable contract:
http://yosi.girl.purplesphere.in

Postat av: terriecs16

Publicerad 2018-11-04 15:16:49

Sexy photo blog
http://hotties.pictures.erolove.in/?post-maddison
budapest erotic massage free download kim kardashian sex tape with mega upload asian teen upskirts babe cu sexy babes sucking cocks free porno sites big pictures

Postat av: alfredohk2

Publicerad 2018-11-07 22:44:01

Stared different prepare:
http://bettye.post1.telrock.org

Postat av: lolitarz1

Publicerad 2018-11-21 07:45:28

My new page

http://alexia.netnet.xblognetwork.com/?post.marley

porn gay stripping force free movies porn group public view porn magazines onilne for free hintei porn free squirting swapping porn

Postat av: britneyif2

Publicerad 2018-11-25 13:34:43

Hot galleries, daily updated collections
http://lesbian.chat.instakink.com/?antonia

free dirty latina maid porn tube free online anime porn vidoes newest scene on porn interestingly sexy porn milf porn body builder

Postat av: Antoniotew

Publicerad 2019-02-10 08:26:43

Are there real places to
do stuff like ubuy.me

[url=http://ubuy.me]ubuy.ME[/url]

What gives? Why don't people still use sites like this?

Postat av: Basquaseboywoveteenectoxinna

Publicerad 2019-03-02 14:41:13

Kluczem problemów macierzy [url=http://elizabethsloans.co.uk/teoria-raid-6/]RAID 6[/url] są grupy dysków o określonej logice w sterowniku, które gromadzą informacje z dowolnymi bitami, dzięki czemu utrata 1 lub 2 dysków nie niszczy informacji (mówimy tutaj tylko o poziomie raid 5 i 6). Dodatkowe bity – parzystość – umożliwiają odtworzenie utraconych danych poprzez odczytywanie wszystkich znanych z nowych dysków i uwiecznienie na dysku zastępczym.

Problem z RAID 5 polega na ostatnim, że monety mają błędy odczytu. Napędy SATA są powszechnie określane z błędem odczytu błędów (URE) wynoszącym 10 ^ 14. Co świadczy, że raz na 200 000 000 sektorów dysk nie będzie mógł odczytać sektora.

Postat av: Antonglymn

Publicerad 2019-04-16 05:19:24

Toddler beds [url=http://furniturestuff.co.uk/]Nursery furniture[/url]

Postat av: AllieReyna

Publicerad 2019-05-05 11:34:45

Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +7 (926) 512-8701.

Postat av: BillyThese

Publicerad 2019-10-12 09:51:34

If you’re upset about your weight and want to lose a little more, get this…

An overweight mother with pre-diabetes has just SHOCKED the medical
community by losing an unheard of 22lbs pounds in just 13 days…

....Without starving herself, she lost a total of 37lbs in the first month!
[url=http://webbyt.co/weightloss]-> CLICK HERE to see her Transformation Pics![/url]

...Even without exercising, she went on to burn off 84lbs (almost a pound a day)
and eliminated any sign of diabetes or any other life-ending diseases.

And the amazing thing is…

All she did was this D.I.Y. “carb-pairing” trick that reconditions your 3 female
weight-loss hormones to drastically accelerate fat-burning while still eating the
foods you love.

Check it out for yourself…

[url=http://webbyt.co/weightloss]“Carb-Pairing” Melts Away 37 Pounds in Just 20 Days (WOMEN ONLY)[/url]

Enjoy!

Postat av: Mixbig

Publicerad 2020-12-29 09:48:18

https://musicallyguides.hpage.com/tik-tok-auto-fans-online-free-2020.html

Do you want be famous on tiktok? Click link above and enjoy fans and followers free! 2021 UPDATED!

tik tok hack 2021,tiktok likes 2021 free,tiktok fans 2021 free,tiktok free followers 2021,tiktok free usa hack 2021,tiktok free likes usa 2021,tiktok free followers 2021 usa,hearts free tiktok
KW:
Tik Followers 2021
Tiktok Likes For Free 2021
How To Get Followers And Likes On Tiktok For Free 2021
Tiktok Likes And Followers Free 2021

Source of article:

2. https://www.purchase.edu/live/events/21400-tik-tok-video-competition

Postat av: Jamesseefs

Publicerad 2021-06-23 00:16:53

Hello. And Bye.
7585482473)_*_&^%$%^&*(

Postat av: jeanneto1

Publicerad 2021-09-16 16:08:05

Sexy pictures each day
http://waimea.squirting.porn.danexxx.com/?mikayla
jon jon the male porn star free download toon porn porn star in italian senate best dog porn video lesbian smothering pprn


Postat av: KISKAFFOKS

Publicerad 2021-10-24 21:44:45

Cryptocurrency rates are breaking records, which means you have the opportunity to make money on cryptocurrencies. Join our system and start making money with us. Go to system: https://tinyurl.com/ydod2zu6

Postat av: KISKAFFOKS

Publicerad 2021-10-26 01:26:58

Cryptocurrency rates are breaking records, which means you have the opportunity to make money on cryptocurrencies. Join our system and start making money with us. Go to system: https://tinyurl.com/yju66ovm

Postat av: Blisy

Publicerad 2021-11-05 21:03:49

Hi, this is Irina. I am sending you my intimate photos as I promised. https://tinyurl.com/ydzf94on

Postat av: nym950782flebno

Publicerad 2021-11-09 21:01:53

mps950782ngkyt 5wIQ1Pt KXwP agHvrPq

Postat av: Patrickled

Publicerad 2021-11-22 05:06:49

find [url=http://free-games-download.falcoware.com/]free games download[/url]

Postat av: Softwarevek

Publicerad 2021-12-23 14:37:47

Hello, I recently came to the CSStore.
They sell OEM Vemedio software, prices are actually low, I read reviews and decided to [url=http://cheapsoftwareshop.com/smith-micro-moho-anime-studio-pro-12/]Buy Discount Smith Micro Moho Anime Studio Pro 12[/url], the price difference with the official store is 40%!!! Tell us, do you think this is a good buy?

What am I checking? The product? or the website? I bought Windows 10 for 20 euros. It seems to be working fine so I can't complain. The website was easy to navigate and because of the savings, I'll be back for a cheap copy of Microsoft Office too. So ... yeah thanks guys. Can I have my 10% voucher code now?
[url=http://cheapsoftwareshop.com/autodesk-autocad-plant-3d-2020/]Buy Discount Autocad Plant 3d 2020[/url]

Postat av: vesetoEr

Publicerad 2022-04-10 02:40:35

Bitcoin shortly develop heavenward $45,222 along Weekday - the last since modern Gregorian calendar month - pain in the introductory few session of 2022 from a miss of jeopardy craving from investors distressed around the Federal reserve system adjustment monetary logical argument - [url=https://fsmodshub.com/category/obo-vsem/]https://fsmodshub.com/category/obo-vsem/[/url].

Active Monday chemical element just about 4-.10 post-mortem CET, the cost of the cryptocurrency was behind 3.3 per rupee to more or less $40,900 (€36,087.cardinal), half an clock time subsequently hit a low-level since September astatine $39,663.cardinal (€34,996.61) - https://fsmodshub.com.

Postat av: eugeneux3

Publicerad 2022-08-04 11:21:10

Teen Girls Pussy Pics. Hot galleries
http://adultcelebzporn.xblognetwork.com/?mya

teen sex porn clips cortana naked porn disney heroes porn free homemade porn movies videos free no download needed mobile porn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela